AKİB Akademi Girişimcilik Programı'nın ikincisi için kayıtların başladığı bildirildi. Programda 100 ihracatçı adayının 324 saatlik eğitim alacağı belirtildi.
Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) Koordinatör Başkanı Adnan Ersoy Ulubaş, yazılı bir açıklama yaparak, AKİB çatısı altında kurulan AKİB Akademi'nin ilk projesi olma niteliği taşıyan "AKİB Akademi Girişimcilik Programı"nın ikincisi için kayıtların başladığını kaydetti. Türkiye ihracatına yön verecek yeni ihracat neferlerinin, en üst donanımla hizmet etmesini sağlamak amacıyla başlatılan ve Nisan 2012'de sona eren ilk programda 4 ilden toplam 90 kişinin mezun olduğunu anımsatan Ulubaş, "Mezun kursiyerlerin yüzde 70'i kendi işlerini kurmuş ya da dış ticaret alanında uzman olarak çalışma hayatına atılmışlardı. 'İhracata Yönelik Girişimcilik Programı' ile Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023 için kendisine 500 milyar dolar ihracat hedefi koyan ülkemizi, bu hedefe ulaştıracak ihracat neferlerinin sayısının '2023 Strateji Belgesi'nde ifade edildiği üzere 50 binden 70.bine çıkarılmasına katkıda bulunmak amacıyla aynı programın ikincisi düzenleniyor" dedi.
Bu programla ihracata yönelik girişimciliğin teşvik edilmesini amaçladıklarını vurgulayan Ulubaş, "AKİB Akademi Girişimcilik programına katılacak 100 ihracat neferi adayımız, tamamı alanında uzman eğitmenler tarafından Dış Ticaret, Girişimcilik Eğitimi, Mesleki İngilizce, Kişisel Gelişim, Word-Excell-Power Point Eğitimi ve Proje Yazma eğitimi alacaklar. Toplam 324 saatlik bu eğitim süreci sonunda ihracatçı adaylarına 6 ayrı sertifika ve bir diploma verilecek. Verilecek diplomanın gelecekte tüm ihracatçı firmalarımız tarafından aranılacak bir yetkinlik belgesi olmasını hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.
(KYM-Y)

03.01.2013 13:17:15 TSI

Editör: Wan Haber