Spor araştırmacısı İbrahim Macana'nın Akhisarspor tarihine ışık tutacak "Nostalji Futbol Albümü"nden elde edilen gelirle, hayata gözlerini yuman üç eski futbolcunun mezarları yaptırıldı.
Akhisar'da 1923-1975 yılları arasında kurulan amatör spor kulüplerinin birleşerek Akhisarspor adı altında buluşmasına kadar geçen zaman dilimi içerisinde çekilen ve yüzlerce evin bir köşesine atılan tarihi değer taşıyan eski fotoğraflar, spor araştırmacısı İbrahim Macana, AKSF Akhisar Temsilcisi Emin Ali Otal ve Mesut Silici tarafından gün ışığına çıkartılarak, bir nostalji albümü oluşturulmuştu. Akhisarspor Taraftarlar Derneği'nin de maddi ve manevi destek verdiği "Nostalji Futbol Albümü" beklenen ilgiyi gördü ve kısa sürede Akhisarlı futbolseverler tarafından tamamı alındı.
Akhisarspor Taraftarlar Derneği'nin nezaretinde albümden elde edilen gelirin bir kısmıyla önceki gün Akhisarspor'a gönül vermiş, Akhisarspor'da futbol oynamış ve bugün hayatta olmayan Muammer Toser, Muammer Göynük ve Necmettin Nadastaş'ın mezarları yapıldı. Geçen yıl vefat eden Akhisarspor'un amigolarından Salih Evin'in mezarına da çiçekler dikildi.
"Nostalji Futbol Albümü"nden elde edilen gelirin bir bölümüyle de Akhisarspor'a, mevcut branşların her kademesinde hizmeti geçmiş ve ebediyete intikal etmiş kişiler için 18 Aralık Salı akşamı yatsı namazına mutakip Yeni Cami'de Mevlid-i Şerif okutulacak.
Akhisarspor Taraftarlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Uz, okutulacak mevlide tüm Akhisarlıları çağırarak, hayır işlerinin ilerideki günlerde de devam edeceğini söyledi.
(BG-ERG-Y)

15.12.2012 17:50:05 TSI

Editör: Wan Haber