Zeytin Dostu Derneği ile Akhisar Ziraat Odası işbirliğinde Zeytin Tadım Eğitim Kursu açıldı. 25 kişilik grup halinde gerçekleştirilen kursa başarı ile tamamlayanlara sertifika verildi.
Tarım Bakanlığı'nın ve AB Mevzuatının Zeytinyağı ve Prina Yağı Tebliği'nin tadım kriterleri maddesinin 3 Ağustos 2010 tarihinden itibaren yürürlüğe girmesinin ardından Zeytin Dostu Derneği birçok ilde açtığı Zeytin Tadım Eğitim kurslarının sonuncusunu Akhisar'da gerçekleştirdi. 25 kişilik grup halinde gerçekleştirilen kursu başarı ile tamamlayanlara sertifika verildi.
Akhisar Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akbuğa, yaptığı açıklamada, "Tadım eğitimini almış olan bir kişi, zeytinyağının tadına bakarak, zeytinin cinsinden üretimde kullanılan ekipmanın özelliklerine, yağın saklama koşullarından ambalaj hatalarına kadar her türlü konuda bilgi sahibi olabilmektedir. Bu özelliklerle de üretim aşamasında yapılan tüm hataların minimuma indirilmesini sağlamaktadır. Tadım, ihracatta giderek zorunluluk haline gelmekte. Bu nedenle zeytinyağı sektöründe faaliyet gösteren firmalarımızın tadım konusunda kendilerini geliştirmeleri ve ihracatta yaşanabilecek teknik engellerin önüne geçebilmeleri için odamız başta Akhisar halkı olmak üzere zeytin ve zeytinyağına gönül veren herkese hizmet amacıyla Tadım Panelisti Eğitimi'ni organize etti" dedi.
Zeytin Dostu Derneği Ekim 2012 tarihinde dernek merkezinde Hakkı Ustaoğulları Makine'nin sponsorluğunda zeytinyağı tadım eğitimleri düzenlemeye başladığını belirten Zeytin Dostu Derneği Müdürü Sedef Çağlayan Seven ise, "Zeytinyağı makineleri üreten Hakkı Ustaoğulları firmasının sponsorluğunda Akhisar Ziraat Odası ve Zeytin Dostu Derneği ortak organizasyonu ile Akhisar Ziraat Odası'nda bu eğitimlerin 4. sü düzenlendi. Eğitim sabah 09.30 da başladı ve akşam 5'e kadar devam etti. Eğitimin sabah oturumunda zeytin ağacının dikiminden başlanarak zeytinyağının şişelenip ambalajlanmasına kadar her aşama titizlikle anlatıldı. Öğleden sonraki oturumda duyusal kriterler anlatılarak zeytinyağı tadımına başlandı. 10 farklı zeytinyağı numunesi ile zeytinyağı tadımı konusunda katılımcılar eğitildi. Eğitmen olarak Zeytin Dostu Derneği Tadım Eğitimleri Koordinatörü Serdar Öçten Ünsal ve Zeytin Dostu Derneği Müdürü Sedef Çağlayan Seven eğitim organizasyonunda tüm gün görev yaptı" diye konuştu.
Eğitime 25 kişi katıldığını da hatırlatan seven, "Katılımcılara eğitim sonunda sertifika verildi. Eğitim boyunca Akhisar Ziraat Odası gösterdiği güzel ev sahipliği ve Zeytin Dostu Derneği'nin başarılı organizasyonu ile katılımcılar hiçbir sorunla karşılaşmadı. Akşamüzeri saat 5'de sertifika töreni düzenlendi. Bu törene Zeytin Dostu Derneği Başkanı Mustafa Alhat, Akhisar Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akbuğa ve Hakkı Ustaoğulları Firmasının Satış Müdürü Gökhan Böcekli katıldı" dedi.
(BG-ERG-Y)

19.01.2013 17:27:20 TSI

Editör: Wan Haber