Milli Eğitim Bakanlığına bağlı, Akhisar'da uzun yıllardır hizmet veren Özel Aksek Sevgi Çocukları Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, her yıl geleneksel hale getirdiği 3 Aralık Engelliler günü kutlamasını gerçekleştirdi.
3 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısıyla, Akhisar Belediyesi Hüsnü Kahraman Kültür Parkı Gölet Büyük Salon'da gerçekleştirilen gecede, Rehabilitasyon Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Halil Hatip bir konuşma yaptı. Hatip, "Biraz özel, biraz farklı ama yalnızca çocuklar. Onların yarınlara katacak bilgimiz, yaşamın kıyısından alıp, tam içine atacak yöntemlerimiz ve yüreklerimizin aldığından daha çok verecek sevgimiz var. Bu çocuklar, spastik, otistik, down sendromu, dikkat bozukluğu ve özel öğrenme güçlüğü olan çocuklar. Anneleri, babaları ve kardeşleri de onlarla aynı güçlükleri yaşıyorlar. Bugün bütün bunları unutup gönlümüzce eğlenmek için burada toplandık. 3 Aralık Dünya Engelliler günümüz kutlu olsun" dedi.
Konuşmaların ardından Kadir Boz tarafından hazırlanan ve avukat Bahadır Yenişehirlioğlu tarafından seslendirilen, Özel Aksek Sevgi Çocukları Rehabilitasyon Merkezi'ni anlatan bir sinevizyon gösterimi sunuldu.
Programa katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Manisa İl Müdürü Murat Konan, geceye desteklerinden dolayı Murat Kabasakal'a palet takdim ederken, Aksek Sevgi Çocukları Rehabilitasyon Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Halil Hatip ise katkılarından dolayı Gördes Engelliler Derneği Başkanı Zekeriya Sevinç'e plaket verdi.
Gecenin geri kalan kısmında müzik şovları eşliğinde geceye katılanlar neşe dolu bir gün yaşadılar.
(BG-ERG-Y)

03.12.2012 07:42:13 TSI

Editör: Wan Haber