Manisa Valiliği'nin "251 Bin Dev Öğrenci" projesi kapsamında, Akhisar Belediyesi ile ortaklaşa Anfitiyatro'nun temeli atıldı.
Akhisar Belediyesi Hüsnü Kahraman Kültür Parkı içerisinde bulunan Anfitiyatro'nun temel atma töreninde, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından, 251 Bin Dev Öğrenci Topluluğu adına öğrenci Meltem Gürdük bir konuşma yaptı. Konuşmanın ardından Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde hizmet veren öğretmenlerin oluşturduğu koro mini bir konser verdi. Konserin ardından Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Akhisar Kaymakamı Kamil Köten ve Belediye Başkanı Salih Hızlı da birer konuşma yaptı. Ardından temel atıldı.
Temel atma töreninin ardından Akhisar Belediyesi tarafından organize edilen plav-ayran ve ballı lokma dağıtımı yapıldı. Türk Hava Kurumu Akhisar Şubesi tarafından organize edilen paramotor gösterisi de büyük ilgi gördü.
3 bin kişilik ve 2 bin 588 metrekare oturma alanına sahip anfitiyatronun içinde 12 adet dükkan bulunuyor. 5 Eylül'de yapım çalışmalarına başlanılan Anfitiyatro'nun 12 Nisan 2013'de bitmesi planlanırken, toplam 1 milyon 641 bin TL'ye mal olacağı bildirildi.
(BG-ERG-Y)

13.12.2012 17:12:02 TSI

Editör: Wan Haber