AK Parti Akhisar İlçe Başkanlığı'nda "Büyükşehir Yasası Kanunu"nun tanıtımı yapıldı.
Meclis salonunda yapılan tanıtım sunumunda AK Parti İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şenyiğit açılış konuşması yaptı. Şenyiğit'in ardından AK Parti Manisa Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş, Büyükşehir Yasası Kanunu hakkında bir sunum yaptı. Manisa'nın son zamanlarda gösterdiği başarılar hakkında açıklamalar yapan Yurttaş, "Bu kanunun amacı hizmet siyasetinin çağdaş belediyecilik anlayışının gerekliliği olan en yüksek verimliliği sağlamaktır. Bu yasa aynı zamanda israfa son veren bir anlayış gütmektedir. En önemli özellik ise imar bütünlüğü yaşanacaktır. Mimari, bir medeniyetin nesilden nesile taşınabileceği en önemli ayırt edici unsurlardan bir tanesidir. Büyükşehir Belediyesi uzak yerleşim yerlerine hizmet götürebilecektir. Yıllarca İl Özel İdareleri nasıl her yere hizmet götürebiliyorsa aynı şekilde hizmetler devam edecektir. Köylerimiz artık örneğin Akhisar Belediye Başkanlığı için oy kullanacaktır. Büyükşehir büyük düşünenlerin işidir. Büyükşehire karşı olan bir Manisalı dahi yoktur. Muhalefet büyükşehire karşı olduğunu dile getiriyor, bizler ise tüm kolaylıkları sunumlarla anlatıyoruz. Biz birikimlerimize ve ekiplerimize güveniyoruz.
Manisa merkezi Şehzade ve Yunus Emre ilçeleri olmak üzere iki belediye başkanlığına ayrılmıştır. Büyükşehir ile beraber 17 ilçemiz olacak, yani yeni seçimlerde 17 belediye başkanı ve bir de büyükşehir belediye başkanı seçilecektir.
Ulaşım, altyapı, su ve kanalizasyon, mezarlık itfaiye, ana caddeler, meydanlar, ilçeler arasındaki koordinasyon büyükşehrin koordinasyonunda yapılacaktır. Yine imar değişiklikleri büyükşehrin yönetiminde olacaktır. Katı ve sıvı atık tesisleri yine büyükşehir belediyeleri yapacaktır.
Büyükşehir yasasında en önemli unsur gelirlerin artması olacaktır. Bu ödenekler sayesinde hizmet kalitesinin de artması sağlanmış olacaktır. Belediye gelirleri toplamda yüzde 50 civarında bir artış gösterecektir" dedi.
Toplantıya Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Başkan Yardımcısı Latif Çakmak, Belediye Başkan Vekili Zafer Aşkın, AK Parti İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şenyiğit, Süleymanlı Belediye Başkanı Ali Velestin, Ballıca Belediye Başkanı Bayram Ali Kalayı, İl Genel Meclis üyeleri, AK Parti Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Başkan ve yönetim kurulu üyeleri, sivil toplum kuruluşları ve bir çok vatandaş katıldı.
(BG-Eİ-Y)

08.02.2013 20:51:07 TSI

Editör: Wan Haber