Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından organize edilen umre programı ile Akhisar'da 58 kişi, dualar eşliğinde kutsal topraklara uğurlandı.
İki grup halinde Yeni Gülruh Cami önünde toplanan Umre kafilesi, dualar ve ilahiler eşliğinde yakınlarıyla vedalaştı. Akhisar İlçe Müftüsü Ramazan Orhanlı'nın da katıldığı törene yakınlarının da aralarında bulunduğu yaklaşık 500 kişi katıldı. Akhisar Müftülüğü öncülüğünde ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından organize edilen 20 günlük umre programında kutsal topraklar ziyaret edilecek ve görevler yerine getirilecek.
Hashoca Mahallesi Müezzinin İrfan Yavuz eşliğinde kutsal topraklara giden Akhisarlılar göz yaşları ile uğurlandı. Yavuz yaptığı açıklamada, "Allah bu dünyada Kabe'yi görmeyi nasip ettiği gibi yarın ahirette, Cemalullah'ı da görmeyi nasip etsin. Sağ salim memleketimize dönmenizi nasip eylesin. Peygamber efendimizin kabrini ziyaret ettirdiği gibi cennette ona komşu eylesin. Orada her dakikanızı çok iyi değerlendirin. Allah yapacağınız ibadetleri şimdiden kabul etsin. Sizler şu anda Allah'ın misafiri olarak yola çıkacaksınız, ibadetiniz zor ve meşakkatli olacak. Unutmayın bu yolculuk sıradan bir yolculuk değildir. Allah yolunuzu açık etsin. Yapacağınız umre ziyaretini kabul eylesin" dedi.
58 kişilik Umre kafilesi otobüslerle İzmir'e, oradan da uçakla kutsal topraklara doğru gitmek için yola çıktı. Umre kafilesinde bulunanların yakınları ve akrabaları, gözyaşları içinde sevdiklerine el sallayıp hayır duaları etti.
Akhisar'dan bir hafta içinde 122 kişinin kutsal topraklara gittiği ve 18 Mart tarihinde ise, 170 kişilik bir grubun daha yolcu edileceği bildirildi.
(BG-ERG-Y)

07.02.2013 16:34:45 TSI

Editör: Wan Haber