Akhisar'da öğrenci haklarını savunmak amacıyla yeni kurulan Tüm Öğrenci Velileri Dayanışma Derneği (ÖVDER) Başkanı Murat Çelik ve yönetim kurulu üyeleri Semanur Aracı, Kamuran Aksoy ve Burçay Özkara, İlçe Milli Eğitim müdürü Süleyman Mermer'i makamında ziyaret etti.
ÖVDER Başkanı Çelik, "İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Süleyman Mermer'i makamında ziyaret ettik. Diğer illerimizde toplam 13 şubemiz var. Dernek olarak İlk ziyaretimizi sizleri ziyaret ederek gerçekleştirdik. ÖVDER yönetimimizi de tanıttık" dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mermer de, "Akhisar'daki okulların 4 4 4'e uyum süreci devam ediyor. Öncelikle okul müdürü arkadaşlarımız toplantılarını yaptılar. Burada birinci öncelikli husus okulların derslik sayılarının, okulların öğrenci sayılarının bölüşüm olduğunda yetip yetmeyeceği konusu. ikinci önceliğimiz öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi, velilerimizi mağdur etmemek. Misak-ı Milli Ali Şefik İlköğretim Okulu, ilkokul olsun diye bin 800 civarında, ortaokul olsun diye de 2 bin 100 civarında dilekçe var. Tabi bunları da değerlendiriyoruz. Kaymakamız, öğretmenler ve velilerde yanına gelince beni çağırdı. Bu konuyu göz önünde bulunduralım herkes bu konuda hassas kimse sıkıntı yaşamasın. Hassas olduğumuz için zaten önceki, yıl yani 2012-2013 eğitim öğretim yılı kestirip atmadık. Şurası ilkokul, burası ortaokul, kanun böyle istiyor der kapatırdık. Ama böyle yapmadık. Fikir alışverişinde bulunalım. Çünkü Akhisar için önemli bir konu, henüz kararımızı vermedik" dedi.
(BG-ERG-Y)

29.01.2013 15:13:09 TSI

Editör: Wan Haber