Manisa'nın Akhisar İlçesindeki kapalı cezaevinde kalan bir kişi, burada işkenceye uğradığını iddia etti.
Komşusunun evine izinsiz girdiği belirtilerek bu nedenle cezaevine giren 27 yaşındaki Kadir Yaramaz, burada 6 mahkum tarafından işkenceye uğradığını ifade etti. Altı ay tutuklu kalan ve geçen hafta tahliye edilen Kadir Yaramaz'ın kaldığı koğuşta 6 tutuklu ve hükümlü tarafından dövüldüğü, sırtına kaynar su döküldüğü iddia edildi. Savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını ifade eden Yaramaz'ın yakınları, Adalet Bakanlığı'ndan konuya el atmalarını istedi.

İŞKENCE GÖRDÜM
Soma İlçesi Kurtuluş Mahallesinde komşusunun evine izinsiz girdiği gerekçesiyle gözaltına alınan Yaramaz, sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklu yargılanmak üzere Akhisar Cezaevi'ne konuldu. Kadir Yaramaz, geçen 6 Aralık'ta yapılan duruşmada, diğer tutuklu ve hükümlülerden işkence gördüğünü iddia etti. Bu duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Kadir Yaramaz'ın sırtındaki yanıkların büyük ölçüde iyileştiğini gören yakınları, kendisini Soma'daki evlerine götürüp burada tedavisine devam edildi. Kadir Yaramaz, cezaevinde bazı mahkumların işkence yaptığını belirterek şu iddialarda bulundu: "30 Kasım'da, bilmediğim bir nedenle cezaevindeki 6 tutuklu ve hükümlü beni dövdü, sonra 2 kişi yanıma gelip, 'Gel senin koğuşunu değiştireceğiz' diyerek başka bir koğuşa götürdü. Gittiğim koğuşta üzerime önce soğuk su döküp dövdükten sonra elektrikli su ısıtıcısı (ketıl) ile ısıttıkları kaynar suyu sırtıma döktüler. Hastaneye kaldırıldığımda ikinci derece yanık olduğunu öğrendim. 6 Aralık'taki duruşma sırasında hakime de yaşadıklarımı anlattım. Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldım." Soma Devlet Hastanesi'ne sağlık kontrolü için giden Kadir Yaramaz, müşahade altına alındı.

ADALET BAKANLIĞINA SESLENDİ
İşkenceye uğradığını iddia eden Kadir Yaramaz'ın 48 yaşındaki annesi Perihan Yaramaz, duruşmada çocuğu Kadir Yaramaz'ın sırtındaki yanıkları gördüğünde neye uğradığını şaşırdığını belirtti. Anne Perihan Yaramaz, oğlunu cezaevine sağlam gönderdiklerini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Mahkemeye çıktığında yanıklar içerisinde gördüm. Oğlumun, psikolojik rahatsızlığı var. Şizofren hastası. Cezaevine girmeden önce tedavi görüyordu. Benim oğluma işkence yapmışlar. Bunu yaparken ne jandarma ne de gardiyan gelmiş. İşkence yapanlar kimse cezasını çeksin. Benim oğlum yandı, başka kimseler yanmasın." Perihan Yaramaz, oğlunun davasında karar duruşmasının 25 Nisan 2013 tarihinde yapılacağını söyledi. Baba Yakup Yaramaz ise, adaletin yerini bulmasını beklediklerini ifade etti. Konuyla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.
(YS-HO-Y)

11.12.2012 16:34:57 TSI

Editör: Wan Haber