Akhisar Belediyespor Stat Müdürü Erkan Poğaçacı, Akhisar Belediyespor-Galatasaray arasında oynanan maç öncesi Manisa 19 Mayıs Stadı'nın çimlerinin boyandığı iddialarıyla ilgili olarak, "Kesinlikle boyama diye bir şey yok. Sahanın boyanması gibi bir olay olsa, herhalde o topun rengi de yemyeşil olurdu. Oyuncuların formaları yeşile boyanırdı" dedi.
Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden Akhisar Belediyespor, lig kriterlerine uygun olmadığı gerekçesiyle sezon boyunca her maç için kiraladığı Manisa 19 Mayıs Stadı'nda Galatasaray maçı öncesi basına yansıyan çimlerin boyandığı iddiasını yalanladı. Her maç için Manisa 19 Mayıs Stadı kiraladıklarını belirten Akhisar Belediyespor Stat Müdürü Erkan Poğaçacı, stadın bakımının tamamen Manisaspor kulübüne ait olduğunu, ancak Galatasaray maçı öncesi herhangi bir boyama işinin yapılmadığına dikkat çekti. Stat Müdürü Erkan Poğaçacı yaptığı açıklamada, "Birincisi Manisa 19 Mayıs Stadı'nın müdürü başka bir arkadaştır. Biz maç günleri sadece teslim alıp, maçımızı oynuyoruz ama sonuçta oradaki insanlarda bizimle beraber çalışıyor ve kesinlikle bir boyama diye bir şey yok. Normal olarak sahaya atılan yaprak gübresini oradaki işgüzar arkadaş boya sanıp fotoğraf çekmesiyle bu iddialar ortaya atılmıştır. Sahanın boyanması gibi bir olay olsa herhalde o topun rengi de yemyeşil olurdu. Oyuncuların formaları yeşile boyanırdı. Sadece o alan çamurlu olduğu için ve oraya da aşırı yağmur yağmasından dolayı suyla birlikte gübre atılamayacağı için onu hafif sulandırılmış şekilde el pompalı alet ile vitamin takviyesi yapılmıştır. Bunun da sebebi haftaya Manisaspor da bu sahada oynayacak. Ayda ortalama baktığınız zaman 4 maç oynanıyor. Her hafta saha dolu. Bir de araya milli takım maçı girdi. Yani olay budur. Biz diğer arkadaşlara da ifade ettik. İsteyen varsa gelip görebilir" diye konuştu.

"OLAYLA İLGİMİZ YOK"
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Uçak ise, "Manisa 19 Mayıs Stadı'nı biz 10 yıllığına Manisaspor'a kiraladık. Haberde aktarılan konuyla hiçbir ilgimiz yok. Sahanın tüm bakım ve onarımı Manisaspor'a aittir. Biz sadece protokolde görevliyiz" şeklinde konuştu.
(BG-ÖND-BH-S)

16.02.2013 17:50:09 TSI

Editör: Wan Haber