Akhisar Belediyesi tarafından, 1987 yılında kurulan Biyolojik Arıtma Tesisi'nin ömrünü tamamlamasının ardından, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve İller Bankası'nın katkılarıyla geçen yıl temeli atılan Atık su Arıtma Tesisi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile canlı yayında hizmete açıldı.
Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Akhisar Kaymakamı Kamil Köten, Belediye Başkanı Salih Hızlı, Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner, Belediye Başkan Yardımcıları Ömer İşçi ve Latif Çakmak, AK Parti Akhisar İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şenyiğit, İl Kadın Kolları Başkanı Şule Uygur, İlçe Kadın Kolları Başkanı Şemsi Okur, İlçe Gençlik Kolları yönetim kurulu üyeleri, İl Genel Meclis Üyelerinin katılı ile açılış kurdelesini kesti.
Tesisin ilk aşamasının 2025 yılına kadar projelendirilerek hayata geçtiğini belirten Belediye Başkanı Hızlı, "Toplam 14 milyon 229 bin 384 TL'ye mal olan tesisin, 2 milyon 800 bin TL'si Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hibe edilirken, geri kalan kısmı İller Bankası'nın kredi desteği ile tamamlandı. Yapımı tamamlanan Akhisar Belediyesi Atık su Arıtma Tesisi, Gediz Havzasındaki belediyeler tarafından yapılan arıtma tesisleri arasındaki en büyük arıtma tesisidir" dedi.
Akhisar'ın 110 bin nüfusa ulaşmış hızla büyüyen ve gelişen bir kent olduğunu belirten Hızlı, "Akhisar Belediyesi şehrin gelişimi sürecinde çevreye ve insana her zaman önem vermiş ve bu yöndeki yatırımları öncelikle hayata geçirmek için çaba göstermiştir. Bakanlığın hazırladığı Gediz Havzası Koruma Eylem Planı'na bağlı olarak Akhisar Belediyesi ileri arıtma tekniklerinin kullanıldığı yeni arıtma tesisi projelendirilerek, Çevre ve Orman Bakanlığı'nın onayına sunulmuş ve onaylanmıştır. Yapılan arıta tesisisin ilk kademesi, 2025 yılında ortalama 139 bin kişilik nüfusa ve günde 30 bin 554 metreküp atıksu kapasitesine hizmet verecek şekilde hayata geçirilmiştir" dedi.
(BG-ERG-Y)

17.01.2013 16:59:14 TSI

Editör: Wan Haber