Merkezi İstanbul'da bulunan ve 2006 yılında kurulan Akıncılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği (AKDER) İstanbul'da dostlarını ağırladı.
İstanbul'da özel bir otelde gerçekleştirilen dostluk ve dayanışma gecesinde Kelkit vadisindeki tüm ilçeler gecede bir araya gelerek gönüllerince eğlendiler.
Dernek Başkanı Ümit Sözcü, "Derneğimizin kuruluş amacı çerçevesinde dostlarımızı bir araya getirip gönlümüzce bir gün tertip ettik. Kelkit vadisine büyük önem vermekteyiz bu doğrultuda Gölova, Akıncılar, Suşehri ve Koyulhisar ilçelerimize ve köylerine gücümüz yettiğince her türlü sosyal ve kültürel etkinliklerine katılarak destek verdik. Yine bir çok ihtiyaç sahibi vatandaşımıza ve öğrencilerimize ihtiyaçları doğrultusunda desteklerimizi verdik. Derneğimizin merkezi İstanbul'da olmasına rağmen hiçbir zaman Kelkit vadisinden kopmadık her zaman hemşehrilerimizin yanında olduk. Derneğimiz İstanbul'un çeşitli ilçelerinde de Sivaslı hemşehrilerinin yanında olmuş ve her türlü desteğini vermiştir. Dostluğumuzun ve kardeşliğimizin daha da pekişmesi için her yıl İstanbul'da düzenlediğimiz gecemizi organize ettik" dedi.
(MS-UY-ZB-Y)

19.02.2013 13:58:40 TSI

Editör: Wan Haber