Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belideyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, kenar mahallelerde yaşayan çocuklara yönelik olarak 'tiyatro, bağlama, gitar, şan, arbane, yaratıcı drama, ahşap oyma ve halkoyunları' dallarında yeni dönem kurslarını açtı.
Konuyla ilgili Akdeniz Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Güneş, Çilek, Çay, Adanalıoğlu Mahalleleri sanat atölyeleri ile Müfide İlhan Kurs Merkezi'nde verilen kurslara, 105'i bağlama, 93'ü gitar, 23'ü tiyatro, 21'i arbane, 18'i şan ve 15'i de halkoyunları olmak üzere 275 çocuk katılıyor.
Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Makbule Kaplan, genç nesillere yeteneklerini keşfetmeleri için fırsat sunmanın yerel yönetimlerin asli görevlerinden biri olduğunu söyledi. Akdeniz'in bir kültür, sanat ve spor kenti haline gelmesi için mücadele verdiklerini kaydeden Kaplan, "Bu tür kurslara, başta maddi imkansızlıklar olmak üzere çeşitli sebeplerle bazı çocuklar ulaşmakta güçlük çekiyor. Akdeniz Belediyesi olarak, bu fırsat eşitsizliğini gidermek için tüm imkanlarımızı zorluyoruz. Her çocuğumuzun, hak ettiği eğitime ulaşması en doğal hakkıdır. Çocuklarımızın yeteneklerini keşfetmek ve sonrasında onları bu doğrultuda yönlendirmek gerekir. İnanıyoruz ki, çocuklarımıza fırsat verildiğinde içlerindeki yetenek ortaya çıkacak, kentimizde geleceğin sanatçıları yetişecektir" dedi.
Emeklerinden dolayı kurs eğitmenlerine ve çocuklarını kurslara gönderen duyarlı ailelere teşekkür eden Kaplan, "Sanat, insanın ruhsal, fiziksel ve kişisel gelişimine ciddi katkılar sunar. Toplumların sanata olan ilgisi, gelişmişlik seviyesinin önemli göstergelerindendir. Çünkü toplumların gelişimi ve birlikte yaşama kültürüne katkı sunması açısından sanatsal faaliyetler çok önemlidir. Kurslarımız sayesinde sanatsever ve sanatçı bireyler yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Çünkü sanatın ruhunda barış ve hoşgörü vardır" ifadelerini kullandı.
(KRY-KYM-Y)

19.02.2013 14:52:43 TSI

Editör: Wan Haber