Tarihi ve doğal yapısıyla Akdeniz'in incisi olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), 17'incisi düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda yerini aldı.
Akdeniz'in turizm başkenti KKTC, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde 17'incisi düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'na (EMITT) katıldı. KKTC, yurt içi ve yurt dışından yoğun katılımın olduğu fuarda "Kuzey Kıbrıs'ı Keşfet" sloganıyla tanıtılıyor. Stantta yerli ve yabancı ziyaretçilere Kuzey Kıbrıs'ın tarihi ve doğal güzellikleri hakkında bilgi veriliyor.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu, KKTC'nin turizmde büyük ataklar gerçekleştirdiğini belirterek, "Kuzey Kıbrıs'ın turistik yönü, son 7-8 yılda değişti. Önceden Türkiye'den Kıbrıs'a gelen misafirlerimiz için çok ciddi bir değişim oldu. Otellerimizin yüzde 80'i yeni otel. Bafra diye yeni bir merkez kuruldu. Girne tamamen turistik bir bölge oldu. Özellikle kültür turlarımız, yiyecek ve içecekle ilgili özel ürünler geliştirdik. Dolayısıyla şuanda Kuzey Kıbrıs'ın turistik ürünü, sürdürülebilir turizm modellerinden ekoturizm, makroturizm; biraz deniz, kum, güneş, biraz da kültür turizmi. Bu üçünü harmanlayıp farklı bir ürün sunmaya çalışıyoruz" dedi.
İnternette verilen turizm hizmetlerinin fuar katılımlarını olumsuz etkilediğini savunan Müsteşar Aşıkoğlu, "Dünyadaki bütün turizm fuarlarında internetten dolayı bir düşüş var. Hem gelen insan sayısında, hem de talep açısından. Ama benim gördüğün EMITT, ülkelerin katılımı açısından her sene büyüyor. Ama fuarlara bir talep, ilgi düşüklüğünü de görüyorum" diye konuştu.
Aşıkoğlu, yerli ve yabancı turistleri Akdeniz'in cennet köşesi olan Kuzey Kıbrıs'ı keşfetmeye çağırdı.
(HÇ-ET-OK-Y)

25.01.2013 11:55:36 TSI

Editör: Wan Haber