Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı ve Ordu Muhtarlar Derneği başkanı Hüseyin Akdeniz 10 Ocak basın çalışanlarının günü olmasından dolayı Ordu Gazeteciler Cemiyeti'ni(OGC) ziyaret etti.
Ziyarette konuşan Akdeniz, "Şeffaf bir yönetimin ve demokratik sistemin temel koşullarından biri iletişim özgürlüğüdür. İletişimin en güçlü unsuru olan basın, toplumun gerçekleri öğrenmesi ve düşüncelerini duyurmasının etkili bir aracıdır. Ülkemizin demokratik gelişiminde basınımızın çok önemli rolü bulunmaktadır. Türk basını, ülkemizin çağdaşlaşması sürecinde önemli görevler üstlenmiştir. Bu yönüyle kamusal görev yapan basın, topluma ülke ve dünya sorunlarıyla ilgili düşüncelerini duyurarak kamuoyu oluşturulmasına katkıda bulunmaktadır" dedi.
Akdeniz, "Basının önemli işlevlerini yerine getirebilmesi, her şeyden önce özgür bir çalışma ortamının sağlanması ve meslek etiğinin üstün tutulması ile olanaklıdır" diyerek şöyle devam etti: "Toplumun yararını ve özgürlükleri savunan basın, her türlü çıkar grubu ve otoriteden bağımsız hareket ederek yalnızca gerçekleri yansıtmalıdır. Halkın haber alma özgürlüğü için canla başla çalışan basın mensuplarının ve basının önemini vurgulamak gerekmektedir. Bu kutsal görevi yerine getirmek için yaşadıkları zorlukları, harcadıkları çabayı görmemek ve takdir etmemek mümkün değildir. Basınımızın değerli çalışanları önemli bir görevi üstlenmektedirler. Yoğun bir çalışma temposu içinde haber akışını sağlamaktadırlar. Bu zorlu hizmeti verirken basın çalışanlarının yasal haklarının 212 sayılı Kanun'la düzenlenmesi ve güvence altına alınması önemli bir gelişmedir. Bu vesile ile toplumun bilgilendirilmesi için zorlu koşullarda hizmet veren Ülkemizin tüm basın mensuplarının '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, görevlerini özgür ve saygın bir şekilde sürdürmelerini için başarılarının devamını dilerim."
(RCP-SLH-Y)

10.01.2013 16:53:28 TSI

Editör: Wan Haber