Akdeniz Üniversitesi, yaşlı bakımı hizmetleri kapsamında Almanya Bochum Evangelische Fachhochschule ile temaslarına devam ediyor. Söz konusu üniversiteden öğretim elemanları ve öğrencilerinden oluşan bir ekip ikili işbirliği kapsamında Akdeniz Üniversitesini ziyaret etti.
Ziyaret sırasında Yaşlı Bakım programı öğrencileri konuklarına bir sürpriz yaparak kendi evlerinde hazırladıkları yiyecekleri ikram ettiler. Bochum Evangelische Fachhochshule gelen heyet. "öğrencilerin kendi evlerinde yaptıkları yiyeceklerin dünyanın en lezzetli restoranından daha güzel olduğunu" belirttiler.
Akdeniz Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Feyyaz Önder, konuk heyetle biraraya geldi. Görüşmelerde yaşlı bakım alanında ikili işbirliklerinin artırılması ve çok kültürlü yaşlı bakımı verebilecek uzmanların yetiştirilmesi için yol haritası çizildi. Prof. Dr. Feyyaz Önder, Akdeniz Üniversitesi'nin bu alandaki birikiminin dünya çapında bilindiğini belirterek, "Bu nedenle de üniversitemiz uluslararası ilişkilerde aranan bir partner haline geldi. Bochum heyeti de bunun bir yansıması. Benzer işbirliklerimiz artarak devam edecek" dedi.
Akdeniz Üniversitesi Uluslarası İlişkilerden Sorumlu Rektör Danışmanı Prof.Dr. Burhan ÖZKAN yaptığı açıklamada özelikle sosyal hizmetler ve yaşlılık alanında uluslarası işbirliklerini geliştireceklerini bunun için Erasmus staj hareketlerinin sayısını artıracaklarını belirterek Almanya'dan bu alanda staj yapmak için Türkiye için çok ciddi bir talep olduğunu söyledi.(CE)

11.12.2012 16:25:54 TSI

Editör: Wan Haber