Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Abdullah Aziz Ergin, Prof. Dr. Ömer Geçici, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Arık ve Akdeniz Üniversitesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Ünal, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ve 14 Ocak Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nin kuruluş yıldönümü nedeniyle Antalya Gazeteciler Cemiyeti'ne ziyarette bulundu.
Gazeteciler için son derece özel bir anlamı olan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayan Rektör Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nin kuruluşunun 29.yıl dönümünü de kutladı. Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nin bu kente ve ülkeye çok iyi hizmetler sunduğunu söyleyen Rektör Kurtcephe, "Mevlüt Yeni önderliğinde harika çalışan bir ekip var. 4,5 yıldır bu ekiple çalışıyoruz. Bu sürede gördük ki herkese kucak açıyorsunuz, herkese eşit mesafede yaklaşıyorsunuz. Yaptığınız haberlerle kentin havasını değiştirdiniz. İnşallah Akdeniz Üniversitesi olarak yaptığımız başarılarla size daha çok haber konusu çıkarırız" dedi.
YAPTIĞIMIZ İŞLERİ DUYURDUNUZ
Akdeniz Üniversitesi'nin 2012 yılında en çok haber olan üniversitesi olduğunu da hatırlatan Prof. Dr. Kurtcephe, "Bize bu başarıyı getiren sizlersiniz. Yaptığımız işlerin Türkiye'de ve tüm dünyada herkes tarafından duyulmasını sizlere borçluyuz. Bunun için de ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.
AÜ AİLESİNİN BİRER FERDİYİZ
Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni de, gazetecilerin tüm özel günlerinde Akdeniz Ünivesitesi yönetiminin kendilerini yalnız bırakmadığını, üniversite desteğini hep yanlarında hissettiklerini söyleyerek, "Dün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'ydü. Bu özel günde Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Muharrem Kılıç ve İletişim Fakültesi Dekanımız yanımızdaydı. Her zamanki gibi bizleri yalnız bırakmadılar. Dünün ayrı bir güzelliği de uzun zamandır beklediğimiz gazetecilerin yıpranma hakkının iade edilmesi oldu. Böylece 10 Ocak daha anlamlı oldu biz gazeteciler için" dedi. Başkanlığı boyunca Akdeniz Ünivesitesi ile özellikle de İletişim Fakültesi ile iyi bir partner olduklarını aktaran Başkan Yeni, "İletişim Fakültesi bize eleman yetiştiren bir kurum. Oradan mezun olacak öğrencilerin daha nitelikli birer çalışan olmaları için sıkı bir işbirliği içindeyiz. Bunu biz iş olarak görmüyoruz, severek yapıyoruz. Biz kendimizi Akdeniz Üniversitesi ailesinin birer ferdi gibi görüyoruz" diye konuştu.
GURUR KAYNAĞIMIZ
"Akdeniz Üniversitesi yaptığı işlerle bizim gurur kaynağımız" diyen Başkan Yeni şunları kaydetti;
"Geçmişte Akdeniz Üniversitesi'nden hep şikayet ediliyordu. Öğrencileri ile çalışanları ile yaptıkları ile üniversitenin hep kentten kopuk olduğu düşünülüyordu. Biz gazetecilerde bu şikayet edenlerin başında geliyorduk. İsrafil Hocamın rektörlüğü ile bunu aştık. 4,5 yıldır şehir ve üniversite buluştu. Üniversite ile kenti buluşturduğu ve dünyaya örnek olacak çalışmaları ile bize sayısız haber kaynağı sunduğu için Rektörümüze ve tüm ekibine ayrıca teşekkür ediyorum."
BASIN ODASI OLUŞTURULACAK
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Geçici de, basın mensuplarının haber için sık sık Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde bulunduklarını, bu zaman zarfında gazetecilerin daha rahat çalışmaları için bir takım çalışmalar başlattıklarını söyledi. Prof.Dr.Geçici, "Gazeteci arkadaşlarımız yeri geliyor haber için tüm gününü Hastanemizde geçiyor. Bu süreçte bu arkadaşlarımızın daha rahat haber yapabilmesi için bir basın odası oluşturacağız. Ayrıca gerek ziyaretçilerin, gerek hastaların gerekse gazeteci arkadaşlarımızın Kampüs sınırları içinde daha huzurlu olması için Akdeniz Üniversitesi olarak 'Güler Yüz ve Nezaket Kampanyası' başlatıyoruz. Çok yakında yapacağımız bu kampanya ile gazetecilerimizin Kampüs içinde yaşadığı sıkıntılar tamamen ortadan kalkacak" dedi.
(SK-Y)

11.01.2013 16:02:27 TSI

Editör: Wan Haber