Mersin'de 17.'si düzenlenecek olan Akdeniz Oyunları'nın Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz, Londra ve Çin'de yapılan olimpiyatların açılışlarını incelediklerini, Mersin'de de ses getirecek bir açılış töreni için kolları sıvadıklarını ifade etti. Korkmaz, Mersin'deki oyunların performansının, 2020'deki Yaz Olimpiyatları'na ev sahipliği için başvuran İstanbul'un seçilme potansiyeline etki edeceğine dikkat çekti.
2013 Mersin 17. Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörlüğü, organizasyonun Adana bölümünü üstlenen Adana Ticaret Odası (ATO) ve Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) ile oyunların eksiksiz tamamlanabilmesine yönelik çeşitli alanlarda eğitim çalışmaları yapılması kararını aldı. Bu doğrultuda, çalışmalarla ilgili ayrıntılı bilgi sunulması amacıyla ATO'da toplantı düzenlendi.
Burada konuşan Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz, "ÇÜ ve ATO'nun gibi iki büyük kuruluşun, oyunların öneminin farkında olup, bizi burada buluşturmasından dolayı mutluyuz" dedi. Korkmaz, oyunların büyük bir kısmının Mersin'de yapılacağını ancak Adana'nın da oyunlar için çok önemli bir paya sahip olduğunu vurgulayarak, bugün itibariyle kentte 4 branş için 2 tesisin yapıldığını, 3 tesisin de modernizasyonunun yapıldığını anlattı. Bu çalışmaların Adana için büyük bir kazanç olduğunu kaydeden Korkmaz, Adana'nın bundan sonra bir spor kentine dönüşmesini, yerel yönetimlerin ve sivil toplum kuruluşlarının sağlayacağına dikkat çekti.
Korkmaz, ilerleyen günlerde oyunların, medya kampanyasını yürütecek kurumların belirleneceğini, arkasından da oyunların en önemli kısımlarından açılış ve kapanış törenleri için çalışmalara başlanacağını belirtti. Çin ve Londra'daki olimpiyatların açılış törenlerini detaylı olarak incelediklerini söyleyen Korkmaz, Mersin'deki Akdeniz Oyunları'nın açılış ve kapanış törenleri için ses getirecek çalışmalar yaptıklarını anlattı. Korkmaz, "Türkiye'nin 2020'deki Yaz Olimpiyatları'na aday şehri olan İstanbul'un seçilme potansiyeline, Mersin'deki Akdeniz Oyunları'nın performansının birebir etki edeceğini söyleyebiliriz" diye konuştu.
Korkmaz, Akdeniz Oyunları kapsamındaki tesislerin büyük bir kısmının Mart ayı itibariyle tamamlanacağını, açılış ve kapanış törenlerinin yapılacağı Mersin'deki stadın ise Mayıs sonunda teslim alınacağını ve 1 ay içerisinde hazırlıklarının tamamlanacağını kaydetti.

"ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ORGANİZASYON HAKKINDA EĞİTİMLER VERECEK"
Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ise Haziran ayı sonunda yapılacak olan Akdeniz Oyunları'na Adana'nın 4 branşta katılacağını yineleyerek, "Bu 4 branşın 3'ü üniversitemizde gerçekleştirilecek ve üniversitemizin teslisleri kullanılacak. Kano, kürek ve hentbol branşları üniversitemizde yapılacak. Üniversitemizin Kültür Müdürlüğü gerekse İletişim Fakültemizde öğretim görevlilerimiz, Mart ayı sonundan itibaren organizasyona yönelik eğitim çalışmaları yapacağız"
Adana Ticaret Odası Başkanı Ali Gizer de şunları kaydetti:
"Bizlere düşen görev, başta taksi şoförleri, lokantacı ve oteller olmak üzere bu kentte yaşayan herkesi bu organizasyona hazır hale getirmektir. İki kentin elde edeceği başarı, öncelikle mevcut ekonomik, sosyal ve kültürel potansiyelimize katkı sağlayacaktır. Bundan da önemlisi ortaya koyacağımız performans ve başarıyı, gelecek nesillerimize bırakacağımız en güzel miras olacaktır."
(SZP-BÇ-S)

07.02.2013 13:27:17 TSI

Editör: Wan Haber