Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, 2013 yılı için hazırladığı takvim ve ajandaları Türkçe, Kürtçe ve Arapça dillerinde bastırdı.
Akdeniz Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, ay ve gün adları ile sloganların Türkçe, Kürtçe, Arapça yazıldığı takvimin her sayfasında belediyenin gerçekleştirdiği ve öne çıkan hizmet ve projelerin fotoğrafları da yer alıyor. Mersin ve Akdeniz'i tanıtıcı bilgilerin yer aldığı ajandanın fihrist bölümü de Türkçe, Kürtçe ve Arapça dillerinde hazırlandı. Mersin ve Akdeniz'de yaşamın farklı karelerini yansıtan fotoğraflarla zenginleşen ajandada, belediyenin imza attığı Sanat Park Buluşması, Mahalle Şenlikleri, Tiyatro Festivalleri, Mahalle Halk Toplantıları, Narenciye Festivali'ne ait kareler de bulunuyor.
Konuyla ilgili açıklama yapan Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, 2013 yılı ajanda ve takviminde Mersin'in zenginliğini öne çıkarmaya gayret ettiklerini vurguladı. Zenginliğin, sadece maddi kaynaklı olmadığını ifade eden Türk, "En anlamlı ve en büyük zenginlik, aynı coğrafyada yaşayan farklı kültürlerin, barış ve kardeşlik içinde, ortak bir geleceğe olan inancıdır. Bu zenginliğe sahip çıkıldıkça o ülke her alanda gelişir. Bu amaçla kentimizin en değerli zenginliği olarak gördüğümüz kültürel ve sosyal dokusunu korumaya, sahip çıkmaya devam edeceğiz. Hazırlık aşaması süren ve yakın zamanda bitecek olan hizmet bültenimiz de farklı bir içeriğe sahip olacak. Belediyemiz tarafından geçen yıl 3 dilde hazırlanan takvim, dergi ve ajandalar büyük ilgi çekmişti. Aynı ilgi ve beğeninin bu yılda da yaşanacağına inanıyorum" dedi.
(KRY-Y)

16.01.2013 14:27:55 TSI

Editör: Wan Haber