Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, Fen İşleri Müdürlüğü'ne ait yol ve kaldırım düzenlemesi ihalesini gerçekleştirdi. Yapılan ihale sonucu belirlenen program dahilinde 17 bin metrekare alanın yol ve kaldırım düzenlemesi yapılacak.
Akdeniz Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, İhaleli İşler Birimi tarafından belediye sınırları içerisinde muhtelif mahallelerde imar yollarında projeli ve yağmur oluklu kaldırım-bordür döşenmesini, bunun yanı sıra yolların kilitli parke taşı kaplanmasını içeren Fen İşleri Müdürlüğü'ne ait Yol ve Kaldırım Düzenlemesi ihalesi yapıldı. Buna göre yüklenici firma, söz konusu imar yollarındaki kaldırım imalatına ait kazı ve dolgu işlerini, bu yollarda natürel ve renkli bordür döşenmesi işlerini yapacak. Ayrıca, kaldırımların prefabrik beton parke ve yağmur oluğu döşenmesini; kesişen cadde ve sokak başlarında ihtiyaca göre yağmur suyu drenajı için demirli betondan prefabrik ızgaralar yerleştirilmesi işlerini de yapacak.
Toplam 17 bin metrekare alan üzerinde yapılacak çalışmalar için gerçekleştirilen ihale için 9 firma dosya alırken, 6 firma teklif vererek ihaleye katıldı. Yapılacak çalışmaya ilişkin belediyenin öngördüğü yaklaşık maliyet 497 bin 251 lira 60 kuruş iken, ihale komisyonunca uygun bulunan en düşük teklif 358 bin lira, kırım oranı yüzde 28 oldu. İhale sonucu, kilitli parke taşı döşeme için zemin hazırlanması, malzeme ve işçilik dahil teklif fiyatı 21 TL/metrekare olarak gerçekleşti.
İhale ile ilgili bilgi veren Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, ihalelerin yürürlükteki yasa ve düzenlemelere uygun bir biçimde gerçekleştirildiğini vurguladı. Belediye tarafından gerçekleştirilen ihalelerde, kamu yararına yönelik azami çaba sarf edildiğinin altını çizen Türk, "Belediye olarak içinde bulunduğumuz maddi olanaksızlıklara rağmen, özel sektöre düzenli ödemelerimiz nedeniyle ihalelerimiz yüksek katılıma sahne oluyor. Bu yüksek katılım, beraberinde rekabeti de getiriyor ve yaklaşık maliyetlerin altında, yüksek kırımlı rakamlar elde ediyoruz. Piyasa koşulları ve benzer işlere yönelik diğer kurumlarca sonuçlanan işlere bakıldığında, gerçekleştirilen ihalelerimizde kamu yararını azami ölçüde gözettiğimiz görülecektir. Daha az bütçe ve ödenek ile daha çok iş yapma hedefimiz, halkımızın vergilerinin en ekonomik ve yararlı biçimde kullanılması sonucunu doğurmaktadır. İhale sürecinden işin tamamlanmasına kadar bütün arkadaşlarımız, bu sorumluluğun bilinciyle görev yapmaktadırlar" dedi.
Başkan Türk, "şeffaf ve hesap verebilir belediyecilik" ilkesi çerçevesinde, ihale sonuçlarını kamuoyu ile paylaşacaklarını da sözlerine ekledi.
(KYM-Y)

07.02.2013 16:43:43 TSI

Editör: Wan Haber