Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi tarafından yapılan ve Çay, Çilek ve Özgürlük mahalleri sakinlerinin yararlanabileceği Çilek Mahallesi Taziye Evi'nin açılışı törenle yapıldı.
Akdeniz Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre açılışa, Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve birim müdürleri katıldı. Açılışta konuşan Belediye Başkanı Fazıl Türk, tesisin, bölgede ihtiyaç duyulan önemli bir eksiği gidereceğini belirtti. Sadece Çilek değil, civar mahalle sakinlerinin de tesisten faydalanabileceğini ifade eden Türk, "İnsanların, mutlu günlerinin yanı sıra acı günlerinde de yanında olmak sadece bir görev değil, insan olmanın da bir gereğidir. Sosyal tesis ve taziye evlerimizin sayısını çoğaltacağız. Böylece halkımız, misafirlerini konuk edebilecekleri, dini vecibelerini yerine getirebilecekleri uygun mekanlara kavuşacaktır" dedi.
Çay ve Şevket Sümer mahallelerine de taziye evi yapılmasına dair projeleri yakın zamanda sonuçlandıracaklarını kaydeden Türk, "Halkımıza, özlemini duyduğu hizmetleri sunmanın gururunu yaşıyoruz. Geride kalan hizmet dönemi içinde parklar, sağlık, sosyal ve spor tesisleri, düğün salonları, yüzme havuzları da yaparak hizmete açtık. Tabi bütün bu hizmetlerin ardında halkımızın talepleri yatmaktadır. Akdeniz sakinlerinin isteklerini göz ardı edemeyiz. Zira halktan kopuk bir yerel yönetim başarısızlığa mahkumdur. Nitekim bu tesisi de sizlerin duyduğu ihtiyaç nedeniyle hizmete açtık. Böylesi tesisler, belediyelerin asli görevleri arasındadır ve halkın en doğal hakkıdır. Akdeniz Belediyesi olarak, sosyal ve kültürel içerikli projeleri, sizlerden gelen taleplere göre yerine getirmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından taziye evinin açılışı yapılarak hizmete açıldı.
(KRY-KYM-Y)

04.02.2013 10:21:03 TSI

Editör: Wan Haber