Akdeniz açıklarında 7 ayrı botta toplam 700 mülteci bulunduğunu gören güvenlik güçleri hemen harekete geçti. Botların batması an meselesi olurken mültecilerin tümü büyük bir felaket öncesi kurtarıldı. İtalya Sahil Güvenliği tarafından Afrika'dan Avrupa'ya gelmek isteyen mültecilerin içerisinde bulunduğu 7 bot tespit edildi.

Libya'da geçtiğimiz hafta yola çıkan dört bot içerisindeki 300'ü aşkın kişi olumsuz hava şartları nedeniyle yaşamını yitirmişti. Bu büyük trajedi sonrası Libya ile İtalya arasında kalan bölgede güvenlik önlemleri artırıldı.  

İtalya Sahil Güvenliği tarafından Afrika'dan Avrupa'ya gelmek isteyen mültecilerin içerisinde bulunduğu 7 bot tespit edildi. Sahil güvenlik ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda 700 kişi kurtarıldılar.  Büyük bir kısmının Sicilya Adası'ndan geldiği, 100 kişi kadar mültecinin ise Lampedusa  Adası'ndan geldiği öğrenildi.

İtalya'da insan kaçakçılarına ağır cezalar veriliyor. Son olarak Ekim 2013'de 366 kişinin öldüğü tekne kazasını organize ettiği iddia edilen bir kişiye 30 yıl hapis cezası verilmişti. 

Editör: Wan Haber