Van İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda söz alan Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, Akdamar Adası’na giriş için kişi başına 10 TL ücret alındığına dikkat çekerek, bunun hem turizmi engellediğini hem de aileleri mağdur ettiğini belirterek, bu ücretin alınmaması gerektiğini söyledi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ da, buradan Adayı ziyaret etmek isteyen bir kişinin 27.5 TL yol ücreti ödemek zorunda kaldığını, bunu 5 kişilik ailesi ile yapmak durumunda kaldığı zaman da maliyetlerin çok daha yükseldiğini belirterek, “Böyle bir yol masrafı varken adaya giriş ücreti alınmasını biz de doğru bulmuyoruz, ancak bu konunun bizimli bir ilgisi yok” dedi.

Van İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Yardımcısı Sinan Aslan’ın başkanlığında Tuşba Belediyesi toplantı salonunda yapıldı.

AKDAMAR ADASI

Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, ilçe belediye sınırları içinde yer alan Akdamar Adası’na ziyaretlerle ilgili olarak söz aldı.

Adaya gidenlerden kişi başına 10 TL giriş ücreti alındığını belirten Hakan, bu durumun hem turistik ziyaretleri sıkıntıya soktuğunu hem de maddi zarara yol açtığını söyledi.

Hakan, bu ücretin adayı ziyaret etmek isteyenlerden alınmaması gerektiğini, Kültür Müdürlüğü’nden buna bir çözüm bulunmasını istedi.

“BİZ ALMIYORUZ”
Van Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ da söz alarak, Akdamar’da alınan giriş ücretiyle kendilerinin bir ilgisinin olmadığını söyledi. 

Döner sermaye tarafından 81 il üzerinden bir fiyat belirlemesinin yapıldığını ve özel şirketlere ihale edildiğini belirten Aktuğ, şunları söyledi:
“Akdamar’da da şu anda bir şirket ilgileniyor. Ücretin bizimle bir alakası yok. Bu konuyu vali beyle de paylaştım. Şu anda değişmesi mümkün değil. Bizce de böyle bir paranın alınması doğru değil. Bir kişi buradan adaya gidene kadar yaklaşık 27 buçuk TL yol parası veriyor, geri dönüş de eklendiğinde hele bunu 5 kişilik bir alile için düşündüğümüzde epey bir para ediyor.”

Kısa süren toplantı, bu aktarımla son buldu. 

Prestijgazetesi - Adil HARMANCI

Editör: Wan Haber