Yozgat Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube müdürlüğü 2012-2013 eğitim öğretim yılı kapsamında öğrenci taşıyan servis şoförlerine yönelik eğitim semineri düzenledi.
Akdağmadeni Ticaret Meslek Lisesi salonunda gerçekleştirilen seminere Yozgat Trafik Tescil ve Denetleme Şube müdürlüğünden Komiser Yardımcısı Ercan Birer, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Kasım Gülek Özer ve çok sayıda taşımalı eğitimde görev yapan servis şoförler katıldı. Seminerde Yozgat Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğünden Komiser Yardımcısı Ercan Birer, taşımalı eğitim yapan şoförlerin dikkatli, hoşgörülü, sabırlı ve trafik kurallarına uyan saygılı sürücüler olması gerektiğini belirterek, "Şoförler, araçlarının bakımında son derece titiz olmaları ve gerekli tedbirlerinin alınmasında duyarlı olmalarını ve araçlarının bakımlarını aksatmamaları gerekir" dedi. Trafik kazalarını genellikle sürücülerin dikkatsizliği ve aşırı hızın meydana getirdiğine değinen Birer, "O aracın içinde sizde varsınız en önemlisi canımız kadar değerli çocuklarımız var. Bu sebeple trafik kurallarına uymamız gerekiyor" diye konuştu.
Birer daha sonra slayt gösterileriyle servis şoförlerine bilgiler verdi. Seminerin sonunda açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Kasım Gülek Özer, "İlçemizde taşımalı eğitimden faydalanan toplam 2100 ilköğretim ve orta öğretim öğrencisi bulunmakta ve bu taşımalı eğitimi yapan 195 servis aracının bulunmaktadır. Bugün bu şoförlerimize seminer verildi. Verilen seminerin faydalı olduğuna inanıyorum" dedi.
(ÖE-ZB-Y)

19.02.2013 17:52:16 TSI

Editör: Wan Haber