Akdağmadeni Belediye Başkanı Suphi Daştan, ilçede YGS ve LYS'ye hazırlanan 450 lise öğrencisine 900 adet YGS ve LYS hazırlık kitabı dağıttı.
İlçe belediye binasında yapılan kitap dağıtımına, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kasım Gülek Özer, Okul Müdürleri ve öğrenciler katıldı. Akdağmadeni Belediye Başkanı Suphi Daştan, ilçedeki son sınıf öğrencilerinin YGS ve LYS sınavlarında başarılı olmaları için fiziki olarak güzel yerde eğitim alabilmeleri için eğitim gören tüm lise son sınıf öğrencilerine Akdağmadeni Belediyesi olarak okudukları bölümlere göre YGS ve LYS hazırlık kitapları dağıttıklarını söyledi.
Yozgat ve Akdağmadenili öğrencilerin daha çok okuması gerektiğini vurgulayan Daştan, "Burası ne Kayseri, ne Bursa, nede Konya gibi sanayi şehri değildir.Belki de gelecekte ilçemizi ve Türkiye'yi sizler yöneteceksiniz. Belediye olarak sizlere katkı sağlamak için kitaplar yaptırdık, inşallah bir katkı sağlar diye düşünüyoruz" diye konuştu.
İlçeye yeni bir 24 derslikli Anadolu Ticaret Lisesi, 200 kişilik öğrenci yurdu ve spor salonu yapılacağı müjdesini de veren Başkan Daştan, "15 milyonluk bir yatırım ile Türkiye'de 2. Sıra bir yatırımdır. Mükemmel bir okul daha ilçemize kazandırdık. 4 Yıllık Sağlık Meslek Yüksek Okulumuzla birlikte ilçemiz eğitimde büyük yol kat etti" şeklinde tonuştu.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Kasım Gülek Özer''de katkılarından dolayı Belediye Başkanı Suphi Daştan'a teşekkür etti.
(ÖE-AÖ-Y)

18.02.2013 17:03:08 TSI

Editör: Wan Haber