Yozgat'ın Akdağmadeni İlçe Belediyesi, yeni otobüs terminali için 14 bin 200 metrekare alan tahsis etti.
Akdağmadeni İlçe Belediye Başkanı Suphi Daştan, ilçedeki terminal sorununu çözmek için büyük çaba sarf ettiklerinin belirterek, "Belediyemiz tarafından yapılacak olan terminalin yeri için Akdağmadeni çıkısındaki 14 bin 200 metrekare alanı belediyemizin öz kaynaklarından 600 bin TL kullanarak istimlak ettik. Bu yıl içerisinde terminal projesini tamamlayarak ihale ile inşaat çalışmalarının başlatılacağız" dedi.
Belediyelerin genelde arsa ve iş yeri satışı yaptığına değinen Başkan Daştan, "Akdağmadeni belediyesi olarak istimlak alanlarının satışına karşı olarak, ilçemizin geleceği için bu tür istimlak alanlarının belediyemize kazandırarak Akdağmadeni'ne daha iyi bir gelecek hazırlıyoruz. Belediyenin öz kaynaklarıyla 9 yılda 3 milyon liraya yakın bir meblağ harcayarak Akdağmadeni belediyesine kamulaştırılmış alan kazandırdık" diye konuştu.
Başkan Daştan, 2004 yılında kurulan hizmet şantiyelerinin, 2013 yılında da hükümetin ve Akdağmadeni Belediyesi tarafından hızlı bir şekilde devam edeceğini sözlerine ekledi.
(ÖE-ZB-Y)

08.02.2013 17:41:53 TSI

Editör: Wan Haber