Samsun'un Ladik ilçesinde bulunan Akdağ Kayak Merkezi'nde yeterli kar yağmaması nedeniyle kayak yapılamıyor.
Ladik ilçesine 7 km mesafedeki Akdağ'ın zirvesinde bin 788 rakımlı "Uzunyazı Tepe" ile bin 404 rakımlı "Yemişen Tepe" arasında bulunan "Akdağ Kış Sporları ve Kayak Merkezi", bu yıl yeterli karın yağmaması ve aşırı rüzgar nedeniyle karın pistte kalmaması nedeniyle boş duruyor. 200 metre eninde pisti, bin 359 metre uzunluğunda telesiyeji, 11 odalı bir butik oteli, 200 kişilik restoran, kafeterya ve kayak kiralama bölümü ile kayak tutkunlarına hizmet vermeye çalışan Akdağ Kayak Merkezi, kar bekliyor.
Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Ladik Akdağ Kayak Merkezi'nde, dağın yüksek kesimleri dışında kar bulunmuyor. Yağan kar da aşırı rüzgar nedeniyle zeminde kalmıyor. Bunu önlemek için geçen yıl pist çevresine bin 300 çam fidanı dikilerek ağaçlandırma çalışması yapıldı. Rüzgar sorununun önüne 'rüzgar panelleri' yapılarak geçilmesi planlanıyor.
Türkiye'nin ilk kar alan bölgelerinden biri olmasına rağmen bu yıl yeterli kar yağmaması nedeniyle kayak yapılamayan merkezde kar bekleniyor.
(ŞU-SLH-Y)

17.01.2013 13:46:15 TSI

Editör: Wan Haber