Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Sağlık çalışanlarının özlük hakları ile ilgili iyileştirmeler yapmak için çok gayret edeceğim. Çünkü hak ediyorlar bunu. Tabi ki bu bütçe imkanları ile olabilen bir şey. Hem ek ödemelerle alakalı olsun hem emeklilikle ilgili olsun yani bunların hepsini birdenbire yapamayız." dedi.

Bakan Akdağ, Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium'da, Sağlık Bakanlığı bürokratları ve sağlık çalışanları ile iftarda bir araya geldi.

''ÇOK TATLI BİR İFTAR OLDU''

İftar sonrasında, yaptığı açıklamalarda bulunan Akdağ, tüm sağlık çalışanlarını temsil makamında güzel bir iftar yaptıklarını belirterek, "Bugün sağlık çalışanlarımızla birlikte Ankara'da, aslında tüm Türkiye'deki̇ sağlık çalışanlarımızı temsi̇l makamında iftar yaptık. Çok tatlı bir iftar oldu. Oturduk, iftarımızı yaptık, Kur'anımızı dinledik. Daha sonra da arkadaşlarımızla hasbihal ettik." diye konuştu.

''ÖZLÜK HAKLARI İÇİN GAYRET EDECEĞİM''

Sağlık çalışanlarının özlük hakları ile ilgili iyileştirmeler yapmak için çok gayret edeceğini vurgulayan Akdağ, sağlık çalışanlarının bunu hak ettiğini ve bunun bütçe imkanları ile olabileceğini kaydetti.

Bakan Akdağ, "Hem ek ödemelerle alakalı olsun hem emeklilikle ilgili olsun yani bunların hepsini birdenbire yapamayız. İşte yıpranma payı ile ilgili daha önce konuştuğumuz işler var.

Bunların hepsini birden bire gerçekleştiremeyiz. Ama bütün sağlık çalışanları bilsinler ki sonuna kadar onların emeklerinin karşılığını vermek için gayret edeceğiz.

Bütçe imkanlarımızın kısıtlı olduğunu tabii ki unutmadan. Maliye Bakanı beni dinliyorsa, şimdi Naci Ağbal, bana belki kızıyordur ama herhangi bir vaatte bulunmuyoruz. Elimizden gelenin en iyisini yapacağımızı söylüyoruz. İnşallah bütçemizin imkanları genişler, ülkemiz büyümeye devam eder." dedi.

Haber10

Editör: Wan Haber