Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Akçay beldesinden umreye gidecek olan vatandaşlar, Merkez Camisi önünde düzenlenen törenle yakınları ve kalabalık bir topluluk tarafından okunan dualar eşliğinde yolcu edildiler.
Akçay Belediye Başkan Vekili İlhan Balcı, Edremit Müftülüğü Vaizi Osman Memiş, din görevlileri ve umreye gidenlerin yakınlarının katıldığı uğurlama töreni ile 40 kişi kutsal topraklara gitmek üzere İzmir Havaalanı'na hareket etti.
Akçay Belediyesi tarafından hazırlanan kumanyalar hareketten önce dağıtılırken, umrecilere kısa bir konuşma yapan Akçay Belediye Başkan Vekili İlhan Balcı, "Sizlere Belediye Başkanımız Cahit İnceoğlu'nun selamlarını iletiyorum. Dinimizin en önemli görevlerinden birisi olan umre görevini yerine getirmek üzere yola çıkacak olan hemşehrilerimize iyi yolculuklar diliyorum. Allah kabul etsin, güle güle gitsinler, güle güle tekrar evlerine dönsünler. Yakınlarına da Allah kavuştursun diyorum" dedi. Ardından Edremit Müftülüğü Vaizi Osman Memiş tarafından okunan dualardan sonra umreciler yakınlarından helallik alarak yola çıktılar. Uğurlama sırasında bazı umreciler ile yakınlarının gözyaşlarına hakim olamadıkları görüldü. Akçay'dan Merkez Camii İmamaı Mehmet Eroğlu, başkanlığında ki 40 kişi ilk önce İzmir Adnan Menderes Havaalanı'na oradan da uçakla Suudi Arabistan'ın Mekke kentine gittiler.(BT)

07.02.2013 17:09:16 TSI

Editör: Wan Haber