Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Akçay Belediyesi'nde yen yılın ilk Meclis toplantısı Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda toplam 11 gündem maddesi karara bağlanırken İmar Plan tadilatları ile ilgili konularda İmar Komisyonu'na havale edildi.
Akçay Belediyesi'nde Ocak ayı olağan Belediye Meclis toplantısı yapıldı. Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu başkanlığında yapılan toplantıya mazeret bildiren Meclis Üyesi Sadi Öz dışında diğer tüm meclis üyeleri katıldı. Bir önce ki meclis karar tutanaklarının oylanmasından sonra gündem maddelerine geçildi. 5393 sayılı Belediye Yasasının 20. maddesi gereğince 2013 yılında Belediye Meclisi'nin her ayın ilk Pazartesi günü saat 16.00'da toplanmasına ikinci oturumun ise Cuma günleri saat 16.00'da yapılmasına oy birliği ile karar verildi. Ardından Belediye Başkanı, Belediye Meclis üyeleri ve Belediye Başkanı'nın uygun göreceği personelin yurt içi ve yurt dışı turizm tanıtım fuarlarına katılımı, kardeş şehir ilişkilerinin geliştirilmesi, Belediye Birlikleri ve diğer ilgili kurum ve kuruluşların Belediyecilik ve Şehircilik konularında düzenleyeceği araştırma, inceleme ve eğitim amaçlı yurt içi ve yurt dışı gezi programlarına Belediyeyi temsilen katılınmasına oy birliği ile karar verildi. Belediye sözleşmeli olarak görev yapan Fen İşleri Müdürlüğü'nde ki İnşaat Mühendisi, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nde ki tekniker ve kısmi zamanlı olarak görev yapan Belediye avukatının sözleşmelerinin bir yıl süre ile uzatılması konusu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Zabıta Amirliği ve İtfaiye Çavuşluğu personelinin 2013 yılı fazla çalışma ücretleri belirlenerek oy birliği ile kara bağlandı.
Belediyede görev yapan memur personel ile sözleşmeli personelin üyesi bulunduğu Tüm Bel-Sen ile toplu iş sözleşmesinin yenilenmesi için oy birliği ile Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu'na yetki verildi. Son olarak 1/5000'lik Nazım İmar Planı Tadilatları ile diğer İmar Plan Tadilatları görüşülmesi için İmar Komisyonu'na havale edildi. Toplantının sonunda Meclis üyelerine izleyicilere çalışmalar ile ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, "Büyükşehir yasası ile Belediyemizin katılması öngörülüyor. Akçaylıların bileklerinin hakları ile söke söke kazandıkları belediye tüzel tüzel kişiliğinin sona ermemesi için hukuk alanlında tüm yolları deniyoruz. Ancak her ne olursa olsun bizler meclis üyelerimizle, personelimizle birlikte son güne son dakikaya kadar Akçay'lı hemşerilerimize hizmet etmek için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bugün meclisimizde aldığımız kararlar Akçay'ımıza ve milletimize hayırlı olsun" dedi.
(SŞ)

09.01.2013 17:52:09 TSI

Editör: Wan Haber