Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Akçay Belediyesi, bu yıl 17.'si düzenlenen ve 4500'den fazla katılımcısı ile dünyanın 6.Ncı büyük turizm fuarı olan, Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nın (EMİTT) açılış gününde Akçay Belediyesi yine ses getirmeyi başardı.
Fuarın ilk gününde turizm profesyonelleri ve seyahat acenteleri Akçay Belediyesi standına yoğun ilgi gösterdi. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı (EMİTT) 18. kez katılımcılara kapılarını açarken Kuzey Ege'nin en önemli, turizm merkezlerinden olan Akçay Beldesi fuarın ilk gününde ilgi odağı oldu. Beylikdüzü TÜYAP Fuar alanında düzenlenen fuarın 3. salonunda 3511 numaralı standında yer alan Akçay Belediyesi ilk gün turizm profesyonelleri ile seyahat acenteleri ve tur operatörlerinin akınına uğradı. Akçay Belediyesi ve Akçay Kent Konseyi Turizm Tanıtma Grubu üyeleri katılımcılara Sevgi ve Su Beldesi Akçay'ın tanıtımını yaptılar. Belediye yetkilileri tarafından daha önceden hazırlatılan tanıtım ürünleri dağıtılırken; konuklara Akçay'ın doğal güzelliklerinin yanı sıra Kaz Dağları'nın ve bölgenin genel tanıtımı ile ilgili bilgiler verildi. Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, birçok yerde olduğu gibi onlarca ülkenin, yüzlerce firma ve belediyenin yer aldığı EMİTT Fuarı na bu yıl 7. kez katıldıklarını belirterek, fuarda Sevgi ve Su Beldesi Akçay'ın ilgi ile karşılanmasından memnuniyet duyduklarını ifade etti. Başkan İnceoğlu, "Sevgi ve Su Beldesi Akçay'ımız Erdek ilçesi ile birlikte ülkemizin ilk turizm hareketinin başladığı tatil yörelerinden birisi. Akçay Belediyesi olarak göreve geldikten sonra Akçay'ımızın turizm sektöründe daha üst sıralarda yer alabilmesi için tanıtım faaliyetlerinde bulunduk. Belediyemizin kapatılarak ilçe merkezine bağlanması öngörülüyor, ancak bizler Akçay'ın turizmde hal ettiği noktalara ulaşabilmesi için, her alanda olduğu gibi turizm alanında da çalışmalarımızı son güne, son dakikaya kadar sürdüreceğiz" dedi.
Başkan Cahit İnceoğlu, "Kaz Dağları'nın yemyeşil doğası ile Ege'nin masmavi sularının buluştuğu, yer altı su kaynakları ve bol oksijeni ile Kuzey Ege'nin incisi, Edremit Körfezi'nin gülen yüzü Sevgi ve Su Beldesi Akçay'ımıza bekliyoruz" dedi. Akçay standını birçok sanatçı ve yetkilinin komşu belediye başkanları ziyaret ettiler. Fuar kapsamında değişik televizyon kanaları da Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu ile röportaj gerçekleştirdiler.
(SŞ)

24.01.2013 17:16:43 TSI

Editör: Wan Haber