Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, 2 yıldır karla mücadelede deniz suyu kullanarak yüzde 90 tasarruf sağladıklarını söyledi.
Akçakoca Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından yoğun kar yağışı ve öncesinde deniz suyu kullanarak karla mücadele çalışmaları sürüyor. Belediye İtfaiye ekipleri balıkçı barınağında su depolarına deniz suyu pompalayarak yol ve asfalt alanlara deniz suyu sıkarak buzlanma ve karla mücadelede başarılı oldular.
Belediye Başkanı Fikret Albayrak, yaptığı açıklamada, iki yıldır karla mücadelede tuzlu su kullanarak belediye bütçesine katkı sağladıklarını belirterek, "İki yıldır karla mücadelemizde deniz suyu kullanarak buzlanma ve karla mücadelemizi sürüdürüyoruz. Yollarımızı baskı beton ve asfaltla kapladık, tuzlu su kullanarak karla mücadelemizi sürüdürüyoruz. İş makinaları kullanmamaya dikat ediyoruz. İtfaiye ekiplerimizin bu buluşu ile belediye bütçemiz ve ülke ekonomize katkı sağladık. Karadeniz bölgesinde bulunan tüm İl ve ilçe belediyelerine öneriyoruz'' diye konuştu.
(TT-AY-MA)

09.01.2013 11:38:44 TSI

Editör: Wan Haber