Düzce Valisi Adnan Yılmaz'ın eşi Aysel Yılmaz'ın katılımıyla Gönül Elçileri Projesinin tanıtımı gerçekleştirdi.
Toplantıya Düzce Belediye Başkanının Eşi Elka Bayram, Düzce Cumhuriyet Başsavcısının eşi Şule Solmaz, Vali Yardımcısı eşleri Yasemin Alan ve Rüveyde Ülker, Akçakoca Kaymakamının eşi Yeşim Pekmez, Akçakoca Belediye Başkanının eşi Emine Albayrak, İl Protokolü ve İl Müdürlerinin eşleri, Akçakoca Kaymakamlığı kurum müdürleri eşleri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.
Gönül Elçisi sayısının artırılmasına yönelik yapılması gereken çalışmalar katılımcılara anlatıldı. "Bu gün İnsanlık İçin Ne Yaptın" konulu Kamu spotu katılımcılara izletildi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürü Ömer Turan, Kurum ve Bakanlık çalışmaları hakkında bilgiler verip, Aile değerlerimizi korumak, Gönül Elçileri Projesi kapsamında koruyucu ailenin önemine vurgu yaptı.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü Psikologu Emel Ayşe Üvez, Gönül Elçisi ve Koruyucu aile Kimdir? Kimler Gönül Elçisi olabilir? Gönül Elçilerinin Koruyucu Aile kapsamındaki rolü, Koruyucu aile neden önemli, Koruyucu aile olmak için izlenecek yol ve Koruyucu aileye sağlanan mali destekler konularında bilgiler verdi.
Aile Eğitim Programı Uzman Öğretmeni Aliye Aslan, katılımcıları Gönül Elçileri olmaya davet etti. Aile Eğitimi programından bahsederek iyi nesillerin iyi aile ortamında yetişebileceğini ifade etti. 0-18 yaş çocuğu olan ailelerin, annebabalık becerilerinin geliştirilmesinin önemine vurgu yaptı. Aile İlişkilerinin güçlendirilmesi yoluyla çocuğun ve ergenin var olan potansiyelini kullanmasını sağlamak gerektiğini söyledi. Aile Eğitim Programı Uzman Öğretmeni Aliye Aslan, kısaca sıcak aile yuvasının çocuklar üzerindeki etkisini anlattı.
Düzce Valisi Adnan Yılmaz'ın eşi Aysel Yılmaz "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin Hanımefendinin koordinesinde Sayın Başbakanımızın Eşleri Emine Erdoğan Hanımefendinin himayesinde ve 81 ilin Vali Eşlerinin katılımlarıyla Ankara'da başlatılan Gönül elçileri projesinin 5. tanıtımı için sizlerle olmaktan mutluluk duyuyorum. Yeni yılınızın, gelecek günlerinizin sağlıklı huzurlu başarılı ve hayırlarla dolu olmasını diliyor, hepinize hoş geldiniz dileklerimi sunuyorum. Öncelikle Gönül Elçileri Projesi ekibini oluşturduk sizlerle bu konuyu paylaşmak istiyorum. Gönüllülük insanları mutluluğa ulaştıran geçmiş, bugün ve gelecek çizgisinin devamını sağlayan kapsamlı güçlü ve önemli bir hizmet anlayışıdır. Gönüllülük dertli olmanın, Anlamlı bir derdin peşine düşmenin diğer adıdır. Düşenin elinden tutandır. Toplumsal sorunlara çare bulacak kişi olmak aracı olmak iletici olmaktır. Yani insanlık adına paylaşmak, paylaşmayı bilmektir. Gönül elçisi hiçbir maddi karşılık beklemeden dayanışma ruhu içerisinde, özgür iradesiyle sahip olduğu deneyim beceri ve kaynakları toplumun dezavantajlı gruplarına yani kadınlar, çocuk, engelli, yaşlı, yoksul, şehit aileleri ve gaziler gibi onların yaşam kalitelerini yükseltmeye yönelik, Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının vermiş olduğu kurumsal hizmetlere katkı sağlayan kişidir. İhtiyaç sahibi insanlara katkı sağlamak isteyen herkes gönül elçisi olabilir. Gönül elçisi olarak hangi konuda hizmet vermek istiyorsa Düzce Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne müracaat ile işbirliği içinde hareket ederler. Düzce'de başlatılan bu proje ile Gönül Elçileri hayata geçirilmiş başında ben ve eşim olmak üzere sizlerde birer gönül elçisi olabilirsiniz. Elektronik ortamda üyelik formu doldurulduğunda artık gönül elçilerisiniz. Komşusu açken tok yatan bizden değildir diyen bir inancın sahibiysek, gelmişiz dünyaya, yaptığımız her şeyin karşılığı alınacak bir ebede gidecek isek, hepimiz sorumluyuz vazifeliyiz. 160 yavru adına bu amaçla yurt çapında başlatılan bu projeyle çocuklarımız özlemini duydukları yuvalarına, başka bir deyişle anne kokusuna sayenizde kavuşacak ve ülkelerine faydalı birer evlat olarak yetiştirilecektir" ifadelerini kullandı.
(TT-AY)

14.01.2013 14:02:25 TSI

Editör: Wan Haber