Akçakoca Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nedim İşgören, Perakende Yasasının hala çıkarılmamış olmasının esnaf ve sanatkar ile büyük marketler arasındaki haksız rekabeti devam ettirdiğini belirterek, 2013 yılının esnafı ürküttüğünü söyledi.
Akçakoca'da son dönemlerde açılan büyük marketlerin çevredeki esnaf ve sanatkara, cadde mağazalarına zarar verdiği için caddelerin ışıksız kaldığını ve kendilerine de zarar verdiğinin altını çizen İşgören, "Perakende yasası esnaf ve sanatkarımızın olmazsa olmazıdır. Artık esnafımızın bundan sonra kaybedecek yılları yoktur. Gümrük Birliği sürecinden bu tarafa kaybedilen koca 17 yıl var. En son 57'inci hükümetten bu yana boşa geçen koca bir 12 yıl var. Artık boşa zaman geçirmek istemiyoruz. Yıllar önce hazırlanan ve tozlu raflarda bekleyen perakende yasası zaman kaybedilmeden çıkarılmalıdır" dedi.
Yeni açılan marketlerinde esnaf ve sanatkarın yanı sıra artık birbirlerini de tehdit eder boyuta geldiğini vurgulayan İşgören "Aynı bölgede aynı konsepte açılmaları kendilerine de zarar vermeye başladı. Kapanan kapanana. Yeni açılan marketlere gitmek, alışveriş yapmak insanlara daha cazip geliyor. İlgi çekebilmek için önümüzdeki yıllarda büyük marketlerde alışverişin kuralları farklılaşacaktır. En azından yeni marketler değişime ayak uydurmak zorunda kalacaktır. Eğer perakende piyasasını düzenleyen yasanın çıkarılması gecikirse, küçük esnaf evinde oturmaya başlayacaktır. Sonuçta milli servet heba olacaktır" diye konuştu.
(TT-AY)

04.01.2013 13:59:20 TSI

Editör: Wan Haber