Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, "Akçakoca'da neyi yapmadık. Eleştirmek için önce bilgi sahibi olunmalı. Herkesi davet ediyorum. Buyursunlar çalışmalar ve yapılanlarla ilgili bilgi ve fikir sahibi olsunlar" dedi.
Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, basın mensuplar ile yemekte bir araya geldi. Başkan Albayrak yemekte Akçakoca'nın temel sorunu ile ilgili çalışmalarının sürdüğünü ve bunların seyri ile ilgili yeri zamanı gelince bilgilendirme yaptıklarını söyledi.
Mülk satışları, asfaltlama, işçi çıkarmaları, teftişler ve Sky Tower Otel satılması ile ilgili süreçler hakkındaki soruları tek tek yanıtlayan Albayrak "Satıyor savuruyor diye konuşuyorlar. Ancak kamulaştırmalarımızı görmezden geliyorlar. Dönemimizde Akçakoca tarihinin toplamı kadar hizmet gerçekleştirdik tarihinin en büyük yatırımlarının kazanılmasını sağladık. Sky Tower Otel Akçakoca'da bugüne kadar gerçekleştirilmiş en büyük yatırımdır. Yıkılmalı diyenler buranın bugün Akçakoca'ya nasıl bir girdi sağladığına bakmalılar. Tüm alışverişlerini Akçakoca'dan yapan ve 150'nin üstünde insanımızın çalıştığı bir kurum. Akçakoca bu işletmenin de işleticilerinin de değerini bilmeli. Kimse bizim bu konuda yaptıklarımızı görmezden gelemez. İki yıl buranın satışı için verdiğim mücadeleyi bilemez. Akçakoca Belediyesi kurumsallaşmış bir yapıya kavuşmuştur. Göreve geldiğimiz ilk yıl en verimsiz dönemimiz oldu. Zira personel etki ve yetki sınırları belirsiz kim nerede ne yapacağını bilmez bir durumdaydı. İş üretilmiyordu. Bunun düzeltilmesini sağladık bu düzenleme içinde kimileri ayrıldı, emekli oldu yer değişikliği yaşandı. Bunun sonucunda personel giderlerinde tasarruf sağlandı ancak işler ve işleyiş düzene girdi. Biz yerel yönetimler yasasının öngördüğü mevzuat dışında ne bir kişi alabilir nede işten çıkarabiliriz. Yasa ne diyorsa onu yapıyoruz. Hemen her gün hakkımızda onlarca şikayet yapılıyor. Yaklaşık 4 ay süren bir teftiş geçirdik. Diğer ilçelerde 4-5 gün süren bu işler bizde 4 ay sürdü. Teftiş sırasında dahi gelip şikayette bulunanlar oldu saatlerce suç duyurusunda bulundu. Sonuç hiçbir şey. Her şey yasalara uygun. Yollar ile ilgili eleştiriler alıyoruz. Haklılar ancak biraz insaf 80 kilometre yol ağımız var. Tüm dönemlerde yapılmış, açılmış planlanmış. Bir yılda hepsini tamamlamak kolay mı? Bir sistem içerisinde yapılıyor. Asfaltlama çalışmalarından bizde memnun değiliz. Teslim almış değiliz. Kışın başlaması ve asfalt sezonunun bitmesi ile çalışmalar durdu. Nisan ayında başlayacak yeni yol yapımları ile birlikte bütün bu hatalar müteahhit firmaca yapılacak. Bu konuda bir sorun yok" dedi.
Akçakoca'nın temizlik ve çöplerin toplanması konusunda Türkiye'nin örnek ilçelerinden biri olduğunun işaret ederek "Vahşi çöp depolama alanımızla ilgili sorunumuz var. Ancak bu sadece Akçakoca'nın değil Türkiye'nin çözemediği bir sorun. Biz bu alanda önemli ıslah çalışmaları yaptık. Düzce'de bir bütün halinde bu sorunu çözmeye çalışıyoruz" diye konuştu.
tekrar aday olup olmayacağı yönündeki soruya Başkan Albayrak "Ben aday değil, herkes gibi aday adayı olacağım. Partim gereken değerlendirmeyi yapacaktır. Ben bir dönem daha Akçakoca'da Başkanlık yapmak isterim. Kimin aday olacağı ve hangi partinin kimi göstereceği ile çok ilgili değilim. Ancak Erol Solak her zaman güçlü bir adaydır. Benim adaylarla ilgili kanaatim önemli değil. Nihayetinde kararı halk verecek. Parti ile aramda soğukluk olması düşünülemez. Ne CHP içinde nede parti ile benim aramda bir kırgınlık söz konusu değildir. CHP demokrasiye inanmış bir partidir. İç mücadele tabi ki olacaktır. Bunun dışında hiçbir partili parti disiplini dışında bir oluşumun içinde yer almaz. Kimsenin kimseye dargınlığı küslüğü yok" şeklinde konuştu.
Başkan Albayrak, son olarak ise "Ben Akçakoca da ne yapılması gerekliydi de yapmadım? Ne yapmalıydım? 500 iş başlığında çalışmalarımız olmuş. Bütün bunları yaparken Akçakoca'nın yararını düşünerek yaptım. Kendi geleceğimi düşünerek seçim kazanma hesapları içinde olmadım. Şayet öyle olsaydı, kömür makarna dağıtırdım. Akçakoca için değil kişilere özel işler mi yapmalıyım. Ne bekleniyor da ben yapmamışım? Buyursunlar gelsinler herkese kapım açık. İncelesinler sorsunlar. Bilgi sahibi olsunlar ondan sonra da eleştirsinler. Çalışan personelimin bana oy vereceğini düşünmüyorum. Zira inanılmaz bir çalışma temposu içindeler" dedi.
(TT-AY)

16.01.2013 11:15:45 TSI

Editör: Wan Haber