Şanlıurfa'nın Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat, Akçakale Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde karne dağıtım törenine katıldı.
Akçakale Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde düzenlenen karne dağıtım törenine, Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Kınacılar, şube müdürleri ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Kız çocuklarının okullaşmasına destek vermek ve kız öğrencileri motive etmek için ilk karne törenini Akçakale Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde gerçekleştiren Kaymakam Fırat, kız öğrencilere hem karne dağıttı hem de öğrencilerle sohbet etti. Fırat, öğrencilerin daha iyi bir eğitim almaları için ellerinden gelen tüm imkan ve kaynakları seferber edeceklerini belirtti. Kaymakam Fırat, "2012-2013 eğitim ve öğretim yılının yarıyıl tatilinde ilk olarak Akçakale Kız Teknik ve Meslek Lisemizde 330 kız öğrencimize karne dağıtık. Kız çocuklarımızın okullaşması ve kız çocuklarımızın geleceği açısından kız çocuklarımızın eğitimine önem veriyoruz. Zaten devletimizin de politikası bu yönde. Bölgede kız çocuklarımızın okuma oranını yükseltmek adına Akçakale Kaymakamlığı olarak tüm imkan ve kaynaklarımızı seferber edeceğiz" dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Kınacılar ise, "Akçakale Milli Eğitim Müdürlüğü olarak kız çocuklarımızın eğitimine çok önem veriyoruz. Özellikle Kız Meslek Lisemizin açılması ile birlikte kız çocuklarımızın okuma oranında büyük değişimler yaşandı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak kız çocuklarımızın daha iyi şartlarda eğitim almaları için çalışmalarımıza devam edeceğiz" diye konuştu.
Karnelerini Kaymakam Eyüp Fırat'ın elinden alan kız öğrencilerin sevinçleri gözlerinden okundu. Kız öğrenciler, kendilerinin çok şanlı olduğunu, ablalarının Kız Meslek Lisesi olmayışından dolayı okuyamadığını, şimdi bu imkanı kendilerine tanıyan yetkililere teşekkür ettiklerini dile getirdiler.
(MUD-Y)

25.01.2013 16:54:10 TSI

Editör: Wan Haber