Çalışma ve İş Kurumu Şanlıurfa İl Müdürlüğü tarafından, Akçakale Açık Cezaevi'ndeki mahkumlar için kuaförlük kursu açıldı.
Çalışma ve İş Kurumu Şanlıurfa İl Müdürü Necdet Karasevda, mahkumların cezaevinde kaldıkları süre içerisinde İŞKUR olarak meslek sahibi olmalarını sağlamayı hedeflediklerini söyledi.
Karasevda konuyla ilgili şu açıklamada bulundu: "Amacımız, cezaevindeki mahkumlara içeride bulundukları süre içerisinde bir meslek öğretmek ve cezaevindeki sürelerini tamamladıktan sonra normal hayata başlarken, bir meslek sahibi olmalarını sağlamaktır. Cezaevindeki mahkumlar hem meslek öğreniyor hem de para kazanıyorlar. Böyle faaliyetler yapmak İŞKUR'un normal faaliyetlerinden ziyade bir insani vazifedir. Cezaevlerindeki mahkumların geneli işsizlik ve geçim derdinden dolayı işledikleri suçlardan dolayı bulunan mahkumlardır. Bu vatandaşlarımızın cezalarını çektikten ve özgürlüklerine kavuştuktan sonra dışarıda rahat bir şekilde iş bulabilmesi ve onları topluma kazandırmak için İŞKUR olarak çok çalışmaktayız. Açılan kuaförlük kursu ile eğitim gören kursiyerlerin çoğu dışarıda rahat bir şekilde usta berber olarak çalışabilecek kapasiteye geldi. Buna benzer mesleki kurslarımız ve faaliyetlerimiz devam edecek. Bu tür faaliyetleri yapmamızda bize yardımcı olan bakanımıza, valimize, milletvekillerine ve Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü'ne teşekkür ediyoruz."
İŞKUR Şube Müdürü Ali Kızıl ve Akçakale Açık Cezaevi Öğretmeni Mahmut Barış Demir, cezaevinde kurs gören mahkumları ziyaret ederek başarı dileklerinde bulundu.
(RÇ-SO-Y)

05.01.2013 14:49:52 TSI

Editör: Wan Haber