Birlik köprüsü Derneği (BİR-DER), Suriye'nin Tellebyad ilçesinde zor şartlar altında yaşayan Suriyeli mültecilere kıyafet dağıttı.
Akçakale Birlik Köprüsü Derneği, Suriye'nin Tellebyad ilçesinde Suriyeli mültecilere sahip çıkmak için başlattığı Bugün Ensar olma vaktidir kampanyasında hayır sahiplerinden topladığı kıyafetleri Tellebyad mıntıkasında bulunan medrese-tül Zeynep okulunda yaşayan 1000 kişiye dağıttı.
Birlik Köprüsü Derneği özellikle giyim ve ısınma gibi temel ihtiyaçları hayırseverlerden toplayarak mültecilere ulaştırılmak üzere Tellebyad'a gönderiyor. Tellebyad'daki mültecilerin soğuk hava şartlarının getirmiş olduğu zorluklarla mücadele etmeleri için hayır sahiplerinden soba, kışlık kıyafet, halı, sünger gibi malzemeler talep ederek zor şartlar altında yaşayan Suriyeli mültecilere ulaştırmaya çalışıyorlar.
Birlik Köprüsü Derneği'nden yapılan açıklamada, "Suriyeli mülteci kardeşlerimizin ihtiyaçlarını karşılamak öncelikle insani daha sonra İslami sorumluluklarımızın başında gelmektedir. Peygamber Efendimizin Medine'ye hicreti esnasında samimi ve sıcak karşılamanın aynısını bugün Suriye'den gelerek canlarını ve namuslarını bizlere teslim etmiş bu insanlara göstermenin tam zamanıdır. Onlar savaşla imtihan oldular bizlerde onlara sahip çıkarak imtihan oluyoruz. Bu yüzden bugün ensar olma vaktidir."
(MUD-HO-Y)

11.01.2013 12:57:27 TSI

Editör: Wan Haber