Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, ASAT'ın 8 milyon liralık yatarımla 100 kilometrelik içme suyu şebeke hattını yenileyeceğini söyledi.
Kepez ilçesinin Yeşiltepe, Özgürlük ve Ulus mahallelerinde, ASAT tarafından gerçekleştirilen içme suyu yatırımlarını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, ASAT Genel Müdürü Fethi Yalçın'dan bilgi aldı. İşçilerle bir süre sohbet eden Başkan Akaydın, yapılan çalışma ile eskiyen içme suyu şebekelerinin yenileyerek, içme suyu hatlarından kaynaklanan kayıp ve kaçakların önlenmesini amaçladıklarını ifade etti. Yeşiltepe mahallesinde 3 bin 534, Özgürlük Mahallesi'nde 5 bin 344 metre ve Ulus Mahallesi'nde 670 metre şebeke yenilemesinin tamamlandığını ifade eden Akaydın, "Çalışmalar sonrasında üç mahallede toplam 28 kilometre içme suyu şebekesi yenilenmiş olacak" diye konuştu.
KAYIP VE KAÇAĞA ÇÖZÜM
Kayıp ve kaçak oranının en aza indirilmesi için en etkili çözümün içme suyu şebekesinin yenilenmesi olduğunu belirten Mustafa Akaydın, "Kayıp ve kaçakların ana nedeni eskiyen içme suyu hatları. Bu eski hatlar zaman içerisinde yıprandığı için patlaklar ve kırılmalar yaşanıyor. Kayıp ve kaçak oranının en aza indirilmesi için en etkili çözüm içme suyu şebekesinin yenilenmesi" dedi. Akaydın Dünya Bankası Kredisiyle hayata geçirilen projenin yatırım maliyetinin ise 8 milyon lira olduğunu belirtti.
100 KİLOMETRE İÇME SUYU
Başkan Akaydın, Dünya Bankası kredisiyle hayata geçirilen, "Kepez, Muratpaşa, Aksu, Döşemealtı belediyeleri ile Kızıllı, Kurşunlu, Topallı, Fettahlı Bölgeleri İçmesuyu Şebeke ve Evsel Bağlantı İşi" projesi kapsamında Büyükşehir Belediyesi mücavir alan sınırları içerisinde toplam 100 kilometre içme suyu şebeke hattının, 60 kilometre de abone şube yolu hattının yenileneceğini kaydetti.
(SÇ-SÇ-Y)

28.12.2012 11:38:19 TSI

Editör: Wan Haber