Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, çeşitli temaslarda bulunmak üzere gittiği Kaş ilçesinde ve Kasaba köyünde öğrencilerle buluştu.
Önce İsmet Köroğlu Anadolu Lisesi ziyaret eden Başkan Akaydın, öğrencilere çeşitli okul malzemeleri hediye etti. Okul Müdürü Kemal Mutlu'ya Atatürk portresi veren Başkan Akaydın, öğrencilerle de bir söyleşi yaptı. Uzun süre üniversitede eğitim verdiği için okul ziyaretlerinden büyük keyif aldığını dile getiren Başkan Akaydın, öğrencilerin sorularını yanıtlamaktan mutluluk duyduğunu kaydetti. Yeni Büyükşehir Yasası'nın önümüzdeki dönemden itibaren geçerli olmasıyla Kaşlıların Büyükşehir'den daha çok hizmet bekleyeceklerini belirten Başkan Akaydın, "İlçenizi ilgilendiren önemli konularda artık Büyükşehir Belediyesi söz sahibi olacak" dedi.
Okulun üniversiteye giriş sınavlarında başarılı olmasının kendisini mutlu ettiğini dile getiren Başkan Akaydın öğrencilere, "Atatürk'ü sevin ve sevdirin. Türkiye Cumhuriyeti'ni diğer Müslüman ülkelerden farklı kılan en önemli özellik Atatürk'e sahip olmamızdır. Öğretmenlerinize her zaman minnet duyun" tavsiyesinde bulundu. Eğitim sisteminde öğrencilerin yarış atı haline getirildiğini vurgulayan Başkan Akaydın, "Birçok güzellikler sınav sürecinizde elinizden alınıyor. Üniversiteye gidememeniz başarısız olduğunuz anlamına gelmiyor. Hayat yarışında hepinize başarılar diliyorum" diye konuştu.
Başkan Mustafa Akaydın, daha sonra Kaş'a bağlı Kasaba köyündeki Şehit Yusuf Polat Yatılı Bölge Ortaokulu'nda öğrencilerle bir araya geldi. Okula armağanlar veren Başkan Akaydın, bir yarışmada dereceye giren öğrencilere de belgelerini sundu.
(SK-Y)

18.02.2013 12:52:24 TSI

Editör: Wan Haber