Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, belediye olarak obezite ve madde bağımlılığı konularında sürekli söyleşiler düzenleyerek halkı bilgilendirdiklerini kaydetti.
Efem Akdeniz Gençlik ve Spor Kulübü'nün Gençlik Programı kapsamında Türk Ulusal Ajansı'nca kabul edilen 'Gelecek Sağlıkla Gelecek' projesinin toplantısına katılan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, gençlerin obezite ve madde bağımlılığı konusundaki sorularını yanıtladı.
Gençlerin zor bir konuda çalışma yürüttüğünü ifade eden Başkan Mustafa Akaydın, çalışmanın toplumda farkındalık oluşturacağını söyledi. Obezitenin dünyada artan bir oranda sorun olduğunu kaydeden Başkan Akaydın, ABD'nin obezite konusunda dünyada birinci sırada yer aldığını söyledi. Madde bağımlılığı konusunda Akdeniz Üniversitesi'nde bir merkez kurduğunu dile getiren Başkan Akaydın, "Türkiye'de tütün kullanımı, madde bağımlığı konusunda en yaygın olanıdır. Son yıllarda tütün kullanımında geriye doğru bir düşüş var ancak madde bağımlılığı ve alkol kullanımı konusunda bir artış var. Bu artış tehlikelidir. Bu artışı engellemek için sürekli konferanslar yaptık. Özellikle obezite konusunda belediye olarak ara vermeden söyleşiler düzenleyerek halkı bilgilendiriyoruz. Bundan sonraki zamanda belediye başkanlığı görevim devam ettiği sürece yeni projeler üretmek için elimizden geleni yaparız" diye konuştu.
Madde bağımlığının kurtuluşunun çok zor olduğunu dile getiren Başkan Akaydın, sigaradan kurtulma oranın yüzde 3 civarında olduğunu kaydetti. Başkan Mustafa Akaydın, özellikle uçucu madde bağımlığının çok tehlikeli olduğunu söyledi. Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak gençlere yönelik önemli projelere imza attıklarını vurgulayan Başkan Akaydın, şöyle konuştu:
"Öğrencilere barınabilecekleri gençlik merkezleri yapıyoruz. İlk yaptığım işlerden biri 180 öğrenciye konaklama imkanı sunmak oldu. Şimdi de ikinci sömestreye yetişecek 300 kapasiteli gençlik merkezi açacağız."
Yasakçılıkla sigarayla mücadele konusunda başarı sağlamayacağını ifade eden Başkan Akaydın, pahalandırma yönteminin de başarılı olamayacağını kaydetti. Zamların kaçakçılığı teşvik edeceğini belirten Başkan Akaydın, "Benim asıl korkum sigara kaçakçılığı değil. Özellikle alkol kaçakçılığında çok büyük tehlike var. Örneğin geçen yıl kaçak alkolden 4 Rus genç hayatını kaybetti" diye konuştu.
(SK-Y)

21.12.2012 15:19:40 TSI

Editör: Wan Haber