AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, TBMM Genel Kurulu'nda konuşan CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'in 'Türk ulusuyla Kürt milliyeti eşit olamaz' ifadesine, "Bin yıllık kardeşliğimizi hiç kimse bozamaz" şeklinde karşılık verdi.
TBMM'de 'ana dil' görüşmeleri sırasında şok ifadeler kullanan CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'in sözlerini siyaset adına büyük bir üzüntüyle karşıladıklarını bildiren AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
"Bilindiği gibi, Sayın Güler'in son günlerde basına yansıyan hezeyanları arasında, Suriye'den gelen mültecilerin İzmir'de seçimin sonucunu değiştirmek üzere mahallelere serpiştirildiği yönündeki komik ve bir o kadar da düşündürücü ifadesi de yer alıyor. Zannediyoruz ki, Sayın Güler ciddi bir kafa karışıklığı ile karşı karşıyadır. Ardı ardına gelen bu talihsiz açıklamaların ardından CHP üst yönetiminin nasıl bir tavır takınacağı tarafımızdan merak konusu olmuştur. İnsanlığın utanç verici hastalıklarından biri de hiç şüphesiz ırkçılık hastalığıdır. Bu hastalığa müptela olan medeniyetler, tarih sahnesinden silinmekten kendilerini koruyamamışlardır. Milli birlik ve beraberlik, milletçe birliği, bir arada yaşamayı ve bütünlüğü belirtir. Milli birlik ve beraberlik, bir arada yaşayan millet fertlerini, birbirine sımsıkı bağlar. Milletçe birlik, milleti oluşturan unsurlarda birlik, beraberlik ve bütünlük demektir. Türkiye Cumhuriyeti'nin tüm vatandaşları birdir, beraberdir, eşit haklara sahip yurttaşlardır. Bunun aksini düşünmek mümkün değildir. Biz bu ülkede Kürdüyle, Türküyle, Lazıyla, Arabıyla bütün etnik kökenleri ile kardeşçe yaşıyoruz, yaşamaya da devam edeceğiz. Bin yıllık kardeşliğimizi hiç kimse bozamaz."
(HE-YHY-Y)

24.01.2013 20:15:14 TSI

Editör: Wan Haber