Van Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi ve Akaryakıt Sektörü Meslek Komite Başkanı İlhan Kaya başkanlığında gerçekleşen toplantıya Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva ile sektörde faaliyette bulunan temsilciler katıldı.

Sektörün yaşamış olduğu sıkıntıların gündeme geldiği toplantıda konuşan Van TSO Meclis Üyesi ve Akaryakıt Meslek Komitesi Başkan İlhan Kaya, “Akaryakıt sektörü çok zor günler yaşıyor. Büyük cezalar sonucu mağdur olmuş firmalarımız var. Kent ekonomisinde önemli bir yeri olan akaryakıt sektörüne yetkili kurumların destek vermesi gerekmektedir. Bu noktada sektörde faaliyet gösteren tüccarlarımıza da büyük görevler düşmektedir” dedi.
Akaryakıtçıların acilen dernekleşmesi gerektiğini de belirten Kaya, ortak hareket edersek biz kazanacağız, kentimiz kazanacak” ifadelerini kullandı.

Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva ise; “Bu odayı birlikte yönetmeyi hedefliyoruz, sizin sorunlarınızın çözümü noktasında girişimlerde bulunmak bizim asli görevimiz. Akaryakıt sektörünün oluşturduğu istihdam başta olmak üzere kent ekonomisinin canlanması ve bu canlılığın süreklilik kazanması konusunda önemi tartışılamaz. Oda olarak kapımız sizlere sonuna kadar açık” diye konuştu.
Takva, toplantıda alınacak her türlü kararın takipçisi olacaklarını da belirtti.

Sektör temsilcilerinin de yoğun ilgi gösterdiği toplantı yaklaşık üç saatlik oturumun ardından son buldu.

Editör: Wan Haber