Muğla Yiyecek Maddeleri Esnaf Odası Başkanı Güven Akarken, il merkezi ve Kötekli'de belediye tarafından öğrencilere yönelik olarak uygulanan ve birçok öğrencinin faydalandığı çorba çeşmesinin son zamanlarda amacına uygun olarak kullanılmadığı konusunda şikâyetlerin geldiğini açıkladı.
uğla Yiyecek Maddeleri Esnaf Odası Başkanı Güven Akarken, yaptığı açıklamada, "Çorba sebili uygulaması başlarda yapılan işin ruhuna uygun şekilde yürüyüp Üniversitenin Muğla Merkezde ve Kötekli'de ikamet eden öğrencilerine katkı sunuyordu. Daha sonraları yapılan işin amacı suiistimal edilerek daha çok öğrenci olmayan bir kesim tarafından amacından saptırılarak tencerelerle çorba alındığı ve alakasız kişilerin gruplar halinde gelerek çorba sebilini boşaltıldığı yönünde tarafımıza şikayetler gelmeye başladı. Amacı dışına çıkmış bu uygulamanın bir an önce sonlandırılarak daha çağdaş bir yöntem olan kupon uygulamasına geçilmesi gerekiyor" dedi.
Başkan Akarken, sorunun çözümü için de Belediye tarafından üniversite öğrencilerine kupan dağıtımı yapılarak istedikleri lokantalardan çorba içebileceklerini belirtti. Akarken, "Esnafımız tarafından bu güne kadar odamıza iletilen şikayetlerin önünün alınması ve bu sistemden bir kişinin değil yüzlerce esnafın faydalanmasının sağlanması için kuponlarını toplu getiren lokantacı esnafımıza kupon karşılığı aylık ödemeleri Belediyemizce yapılması sağlanmalı. Bu uygulama ile hem Muğla esnafına, hem de Muğla ekonomisine katkı yapılacağını düşünüyorum" diye konuştu.
Bu uygulamanın hem öğrenci kesimine, hem de Muğla esnafının menfaatlerine uygun olacağını belirten Akarken, en kısa zamanda bu sorunun çözüleceğine inandığını sözlerine ekledi.
(BT-MB-İK)

31.01.2013 12:42:12 TSI

Editör: Wan Haber