Bursa Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Kadir Akarkaya, BGC'yi ziyaret ederek "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü"nü kutladı.
Bursa Basın ve Enformasyon İl Müdürü Kadir Akarkaya, Şube Müdürü Yeşim Serkan, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni Aysun Güver ve Sibel Sarıtaş ile birlikte Bursa Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret ederek, basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.  BGC Başkanı Nuri Kolaylı tarafından karşılanan Akarkaya ile beraberindekiler, Kolaylı ile gazetecilerin meseleleri üzerine sohbet etti. Akarkaya, basın mensuplarının özlük hakları ile çalışma şartlarının daha da iyileştirilmesi yönünde talepleri bulunduğunu, yönetimin de bu doğrultuda çaba harcadığını hatırlatarak, "Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüğü olarak bu süreçte basın mensuplarımıza elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz" dedi.
Akarkaya, basın mensuplarının günümüzde sorumluluğuna ve özverili çalışmalarına paralel olarak kanuni düzenlemelerin de yeni şartlara uygun hale getirilmesi gerektiğini ifade etti.
Kolaylı ise,  Çalışan Gazeteciler Günü'nün 10 Ocak 1961'de yürürlük kazanan ve gazetecilere önemli haklar getiren 212 sayılı yasa üzerine ilan edildiğini hatırlatarak, "Kabul edildiği dönemde meslektaşlarımıza önemli sosyal güvenceler getiren ve çalışma şartlarında iyileştirmeler sağlayan yasa, ne yazık ki daha sonraki dönemde sürekli aşındırılarak işlemez hale getirildi. 10 Ocak 1961'in aksine, günümüzde gazetecilerin iş güvenliği ve çalışma koşullarının çağın gereklerine uygun olduğundan söz edebilmek mümkün değildir. Bugün meslektaşlarımız sosyal güvenlikten yoksun, toplu sözleşmesiz ve geleceği belirsiz çalışmaya mahkûm edildi.  Son olarak 2008'de yapılan değişiklikle yıpranma hakkı da gazetecilerin elinden alındı. Basın çalışanlarının iş ve sosyal güvencelerinin teminat altına alınmasını  ve yıpranma hakkının iadesini sağlayacak düzenlemeler yapılıncaya kadar, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü bir bayram değil, yalnızca bir 'Dayanışma Günü' olarak değerlendiriyoruz" diye konuştu.
(MŞ)

10.01.2013 18:18:17 TSI

Editör: Wan Haber