CHP Mersin İl Başkanı Faruk Mehmet Akar, Türkiye'de yaşanan iş kazalarında çok sayıda işçinin yaralandığına ya da hayatını kaybettiğine dikkat çekerek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın iş güvenliğini yeniden gündeme getirmesini istedi.
CHP İl Başkanı Akar, geçen hafta bir fabrikada meydana gelen patlamada yaralanan ve hastanede tedavi altına alınan 4 işçiyi ziyaret etti. CHP İl Saymanı Sıtkı Dev ve Tüm Bel-Sen Mersin Şube Sekreteri Mustafa Özbay ile birlikte Mersin Devlet Hastanesi Yanık Ünitesi'nde tedavileri devam eden işçilerin sağlık durumlarıyla ilgili yetkililerden bilgi alan Akar, enfeksiyon riski yüksek olduğu için 4 işçinin aileleriyle bile görüştürülmediğini kaydetti.
Türkiye'de resmi kayıtlara göre ayda 178 iş kazası yaşandığını ve 700'e yakın işçinin bu kazalarda yaralandığını ve hayatını kaybettiğini ifade eden Akar, işçi sağlığı ve iş güvenliğinin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından bir an önce yeniden gündeme getirilip, denetimlerin artırılmasını istedi. Akar, denetimlerin sadece özel sektörde değil, devlet tarafından yatırımları süren inşaatlarda da yapılması gerektiğinin altını çizdi.
(KYM-Y)

14.01.2013 10:02:40 TSI

Editör: Wan Haber