Adıyaman Kalkınma Platformu (AKALP) 2. olağan toplantısını gerçekleştirdi.
Belediye Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, AK Parti Gurup Başkan Vekili Ahmet Aydın, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, AKALP Başkanı Zeki Dişkaya, kamu, kurum kuruluş müdürleri, siyasi parti temsilcileri ile dernek başkanları katıldı.
Yapılan toplantının divan başkanlığını AK Parti Gurup Başkan Vekili Ahmet Aydın, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, AKALP Başkanı Zeki Dişkaya yaptı.
Toplantıda Adıyaman'ın sorunlarına yer verildi. Toplantıda bir konuşma yapan AKALP Başkanı Zeki Dişkaya, "Adıyaman barış ve kardeşlik kenti. Güneydoğu Anadolu Bölgesinde ülkemizin üzerinde dolaştığı bugünlerde mesele Adıyaman'sa gerisi teferruattır. Omuz omuza vererek, ülkemize örnek olacak şekilde ortaya çıkan şu yapının oluşumu bizleri sevindiriyor.
Ülkemizin gündeminin meşgul eden konular bir yana birlik beraberliğimizi huzur ortamının dünyada ve ülkemizde çok iyi algılanması gerekir. Bu birlik ve beraberliğimizin dalga dalga Türkiye'ye yayılmasını temenni ediyorum. 2008 yılında kuruluna AKALP'ın bünyesinde 70'in üzerinde STK mevcut. Adıyaman Valiliği, Adıyaman Belediyesi ve Adıyaman Üniversitesi'ne başvurduğumuz an gerekli desteği alıyoruz. AKALP Adıyaman'ın en büyük problemi olan ütün sorunu ile ilgili Tütün Üst Kurulu'na görüşmelerimiz oldu. Ziraat Odası yetkilileri ve milletvekillerimiz bu konuyla yakından ilgilendiler. Tütün sorunuyla ilgili Maliye Bakanlığı'nın vergileri düşürmesi halinde geriye kalan sorunları çözüleceği konusunda bilgi aldık. Adıyaman bir fikir birliğini doğrulamak üzere siyasi parti temsilcilerine ulaşarak, herkesin birlik ve beraberlik içerisinde olması için mücadele ettik" dedi.
Daha sonra konuşan Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, "Çadır kentin bütün alt yapısını yaparak Suriyeli mültecilerin barınması için tahsis ettik. Bugün çadır kentin Adıyaman ekonomisine katkısı göz ardı edilemez. Burada 300 kişi çalışıyor. Ayrıca çadır kentin alt yapını Adıyamanlılar yaptılar. Başka kimseye vermedik. AKALP çok güzel bir organizasyon hazırlamış. Adıyaman'ın problemlerini bugün burada oturup, tartışırız. Adıyaman problemlerinin üstesinden hep birlikte geleceğiz" diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Adıyaman'ın ön planda tutulup daha çok gelişmesi aynı zamanda Adıyaman ile ilgili sorun ve sıkıntılarının daha az seviyeye indirilmesi için bilgilendirilmeler yapıldı.
(CK-ÖK-Y)

30.12.2012 15:08:05 TSI

Editör: Wan Haber