Uğur Tunçdemir - WanHaber.com ÖZEL

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) Van'daki 5 ilçe başkanı Genel Merkez tarafından geçtiğimiz günlerde görevden alınmıştı. AK Parti MKYK üyesi, Teşkilat Başkan Yardımcı ve aynı zamanda Doğu Anadolu bölge koordinatörü olan Mahmut Gürcan, 2 günlük Van ziyareti sonrası 5 ilçe başkanıyla görüşmüş ve görevden alacağını belirtmişti. AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir’e Van’daki 5 ilçe hakkında brifing veren Gürcan, mevcut teşkilatlarda görev değişikliğine gidilmesi gerektiğini belirtmişti. Gürcan’ın talebi üzerine harekete geçen Genel Merkez, mevcut ilçe başkanlarını görevden aldı ve yerine gelecek isimleri mülakata çağırdı.


Erciş, Özalp, Muradiye, Gürpınar ve Çatak’ta onlarca kişi ilçe başkanlığı için aday olurken, Genel Merkez adaylar arasında bir ön eleme yaparak her ilçeden sadece 4 veya 5 kişiyi Ankara’ya mülakata çağırdı.  Bugün AK Parti Genel Merkezinde yapılan mülakata Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, Dış İlişkiler Başkanı Cevdet Yılmaz, önceki dönem Van Milletvekili Burhan Kayatürk, bölge koordinatörü Mahmut Gürcan’ın da aralarında bulunduğu bir komisyon katıldı. Adaylarla yüz yüze görüşen komisyon, Van’daki 5 ilçenin başkanını belirledi.

 

Erciş’te Adnan Aydın’ın yerine Nedim Sağlam, Muradiye’de İbrahim Vanlı’nın yerine M. Nesim Yavrutürk, Özalp’ta Orhan Yıldırımçakar’ın yerine Ercan Ağar, Gürpınar’da Halit Toktaş’ın yerine Taha Güngör ve Çatak’ta Tahsin Babur’un yerine Ahmet Ardan Kuncu atandı.

Editör: Wan Haber