AK Parti Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın erken seçim açıklamasının ardından hareketlenen AK Parti’de milletvekili aday adaylığı süreci geçtiğimiz gün sona erdi. Van’da 168 aday adayı başvuruda bulunurken bu sayı Türkiye genelinde 7 bin 329’ü buldu. Van genelinde başvuru yapan 168 kişi arasında ise oldukça dikkat çeken isimler var.

MEHMET UTKU

AK Parti’de siyasete gençlik kollarında başlayan Utku, teşkilatların tümünde ‘Gençliğin Abisi’ olarak biliniyor. Utku’yu gençliğin abisi yapan en büyük özellik ise en zor süreçte Van’da gençlik kolları başkanlığı yapmış olması. Başkanlık yaptığı dönemde 81 il başkanının öncülüğünü yapan Utku, Türkiye’nin en büyük gençlik şölenini organize etmiş ve on binlerce genci bir araya toplamıştı. Recep Tayyip Erdoğan’ında katıldığı o şölen, Utku’nun yıldızını parlatmaya yetmişti. Utku, geçtiğimiz aylarda il başkan adayı olmuş ve Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelmişti. Genel Merkez’de oldukça güçlü olan Utku’nun adaylığına kesin gözüyle bakılıyor.

MEHMET SALİH ÖZBEK

Ezdinan aşiretinin lideri Mehmet Salih Özbek, 20 yılı aşkın bir siyasi geçmişinin ardından ilk kez milletvekili aday adaylığı müracaatını yaptı. Yılların siyasi tecrübesiyle aday olan M. Salih Özbek için teşkilatlarda ‘Sarayın Davetlisi’ fısıltıları dolaşıyor. Çözüm sürecinin en zor dönemlerinde partinin yanında dik duran sayılı aşiret liderleri arasında yer alan M.Salih Özbek’in adaylığına kesin gözüyle bakılıyor.

CAN OZAN TUNCER

Van’ın yerli ailelerinden birine mensup olan Can Ozan Tuncer kentte akademisyen ve bürokrat kimliği ile tanılıyor. Geçtiğimiz yıl bizzat Süleyman Soylu’nun talimatıyla İçişleri Bakanlığı’nda AR-GE Daire başkanlığına atanan Tuncer, geçtiğimiz dönemde de Van milletvekili aday adayı olmuştu. Ankara’nın en etkili bürokratları arasında yer alan Tuncer'in adaylığına kesin gözüyle bakılıyor.

MURAT BEYAZAĞAÇ

Van’da tanılan ve bilinen Brukiler aşiretine mensup olan Murat Beyazağaç, kentte tanılan iş adamları arasında yer alıyor. Cuma günü sürpriz bir şekilde Ankara’ya giden Beyazağaç, genel merkezde bir takım görüşmeler gerçekleştirmiş, ve döndüğü gün aday adaylığı başvurusunda bulunmuştu. Ankara’dan gelen bir teklif üzerine aday olduğu söylenen Beyazağaç, iyi derecede İngilizce biliyor ve makina mühendisidir.

EDAGÜL KAHVECİOĞLU

Seçilme yaşının 18’e düşürülmesinin ardından 24 Haziran’da yapılacak olan ilk genel seçimlerde AK Parti’den Van milletvekili aday adaylığını açıklayan Edagül Kahvecioğlu, Van’ın en genç milletvekili unvanını kazanmak istiyor. Daha 23 yaşında olan Kahvecioğlu, iyi derecede İngilizce biliyor ve hukukçudur.

AV. FATİH GÜR

Van’ın en büyük aşiretlerinden biri olan Gevdan aşiretine mensup olan Av. Fatih Gür, kentte tanılan ve bilinen isimler arasında yer alıyor. Daha önce AK Parti teşkilatlarında aktif görevler alan Gür, her zaman partinin içinde ve yanında olan bir isim. Kentin en iyi hukukçularından biri olan Gür’ün genel merkezin daveti üzerine aday olduğu konuşuluyor.

Editör: Wan Haber