Tuşba ilçesi Yeniyol mevkiindeki seçim bürosunun açılışına il dışından gelen AK Partili 30 milletvekili, Van milletvekilleri, AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, AK Parti Tuşba İlçe Başkanı Nayif Şabu, AK Parti Tuşba Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe’nin yanı sıra çok sayıda partili ve halk katıldı. Açılışta konuşan Nayif Şabu, mecliste 4 partinin gurubu bulunduğunu belirterek, “Allah’a şükürler olsun ki Türkiye’nin en büyük partisi olan AK Parti’nin mensuplarıyız. Bu arda aramızda bulunan 30 milletvekilimizle birlikte seçim büromuzu açmaktayız. İnşallah 30 Mart’ta seçimi kazanarak Başbakanımıza ve buraya kadar zahmet eden milletvekillerimize en büyük hediyeyi vermiş olacağız. İnanıyorum 30 martta bu seçim bürosunda bir bayram kutlaması yapacağız. Fevzi hocamızın ne kadar sevildiğini ve doğru bir aday olduğunu halkın bu yoğun katılımından bir kez daha kanıtlamıştır. Buraya kadar gelerek bizim aramızda bulunan milletvekillerimize ve onların buraya gelmesinde öncülük yapan Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımızı sunarız” dedi.

AK Parti Tuşba Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe ise, ‘halka hizmetin Hakka hizmet’ olduğu bilinciyle başladıkları bu zor görevde yanında duran, destek veren, dualarını esirgemeyen herkese teşekkür etti. Özgökçe, “Güvenlerini defalarca dile getirerek, bu görevi layıkıyla yerine getireceğimi düşünerek şahsımı adaylığa uygun gören parti yöneticilerimize, partililerimize, kamuoyuna ve özellikle çok değerli Başbakanımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Bu saygıdeğer topluluk önünde, bize güvenen ve inanan insanların güvenlerini boşa çıkarmadan, Tuşba ve Van halkının hak ettiği hizmetleri yapabilmek adına gece gündüz demeden çalışacağımıza söz veriyorum. Binlerce yıldır aynı coğrafya üzerinde barış, dostluk ve kardeşlik içinde birlikte yaşayan, ortak bir kaderi paylaşan, sevinçleri, kederleri, kıvançları ortak olan tüm Tuşba halkını samimiyetle kucaklayacağımızı ifade etmek istiyorum. Irk, din, dil, aşiret ve siyasi görüş ayrımı yapmadan, menfi milliyetçilikten uzak, herkese eşit davranılacak bir belediyecilik anlayışıyla örnek olacağımızdan kimsenin endişesi olmasın. Zorlaştıran değil kolaylaştıran, iten değil kucaklayan, bölen değil birleştiren bir belediyecilik anlayışıyla haklı zayıfları, haksız güçlülere karşı koruyan bir yönetim anlayışıyla hizmet edeceğiz” dedi.

Bir sınıf ve kesimin değil, bütün Tuşba halkının refah ve mutluluğunu sağlayacak politikalarla hizmet edeceklerini ifade eden Özgökçe, “İşsizleri, fakirleri, düşkünleri, hastaları, engellileri gözeten, onların insan onuruna yakışacak şekilde yaşamalarını sağlayacak bir sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket edeceğiz. Yapacağımız hizmetler ve projelerle Tuşba halkının gurur duyacağı bir belediye olacağımızı ifade etmek istiyorum. Ülkemizin geçtiği bu zorlu süreçte birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Önümüzde tarihimizin en önemli seçimlerinden biri belki de en önemlisi var. Ülkemizin ve bölgemizin istikrarı için, şer güçlerin ülkemiz ve bölgemiz üzerindeki kirli emellerini gerçekleştirmelerine engel olmak için çok daha fazla kenetlenmeye ihtiyacımızın olduğu hepinizin malumudur. Hükümetimizin büyük bir kararlılıkla devam ettirdiği ve bölgemiz için çok büyük bir öneme haiz olan çözüm sürecinin devamı için, analarımızın, babalarımızın, eşlerin ve çocukların gözyaşı dökmeden, ocaklarına ateş düşmeden huzur ve barış içinde yaşamaları için bugün her zamankinden daha fazla birlik, beraberlik ve kardeşliğe ihtiyacımız var” dişe konuştu.

2011 Ekim ve Kasım aylarında Van’ın iki büyük deprem yaşadığını da hatırlatan Özgökçe, “Hükümetimizin yoğun gayret ve desteğiyle TOKİ tarihinde kendi rekorunu kırarak 300 gün içinde 15 bin konut inşa etti. Yaralarımızın bir an önce sarılması için Başbakanımız adeta seferberlik ilan etti. Bizler verilen bu destekle Başbakanımızın ve hükümetimizin Van’ı ne kadar sevdiğini, Van için nasıl gayret gösterildiğini bizzat yaşadık. Yapılan tüm bu icraatlar ve yatırımlar tabi ki sosyal devlet olmanın, güçlü devlet olmanın bir göstergesi ve sonucuydu. İşte bizler Van halkı olarak, en zor zamanlarımızda hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan destek olan başta Başbakanımıza ve devlet büyüklerimize, Van’ın kadirşinaslığını, ahde vefa duygusunu en güzel ve anlamlı şekilde göstermeliyiz. 30 Mart seçimlerinde AK Parti’ye verilecek her oy, istikrara katkı sunacaktır. 30 Mart seçimlerinde AK Parti’ye verilecek her oy, çok daha güzel hizmetlerin gelmesine vesile olacaktır. 30 Mart seçimlerinde AK Parti’ye verilecek her oy, ülkemiz ve bölgemiz üzerinde kirli emeller besleyen şer odaklarına verilecek en güzel cevap olacaktır. 30 Mart seçimlerinde AK Parti’ye verilecek her oy, halkımızın ‘yeter, söz milletindir’ diye haykırarak düşmanlarımıza vereceği en güzel cevap olacaktır. Sayın Başbakanımızın ifadesiyle ‘Bizler halkımıza efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geliyoruz.’ Hep birlikte el ele vererek, gönül birliği içinde çalışarak, 30 Mart akşamı yine burada büyükşehir ve tüm ilçelerimizde AK Parti’nin ve ak belediyeciliğin zaferini kutlayacağımıza yürekten inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, burada bulunan bu kalabalığı ve gösterilen teveccühü görünce, 30 Mart’tan büyük bir zaferle ayrılacağımıza ve halkımızın hak ettiği hizmetlerle halkımıza hizmetkar olacağımıza inanıyor, seçim büromuzun hayırlara vesile olmasını diliyor, desteğiniz için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından seçim bürosunun açılışı yapıldı.

Editör: Wan Haber